Портних: Ще работя за хората на Варна и за всички, които дават шанс в живота на приемните деца

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
15:38 / 21.06.2013
1515
Кандидатът за кмет на Варна от ПП ГЕРБ Иван Портних се включи в дискусията по проблемите на приемните семейства, инициирана от Регионалната дирекция "Социално подпомагане". На нея присъстваха социални работници от отдел "Закрила на детето", доставчици на услугата приемна грижа в лицето на Сдружение "Съучастие", ромски медиатори, приемни родители със своите деца.

Иван Портних обяви, че основна стъпка в предизборната му програма за развитие на Варна са богата социална програма, добро здравеопазване, разкриване на нови услуги за хората с увреждания и изслуша с подчертано внимание проблемите на приемните родители. Като основен проблем бе изтъкната необходимостта от увеличаване капацитета на приемната грижа.

"Тя е разумната алтернатива за извеждането на децата от социалните домове, затова повече родители трябва да бъдат привлечени към каузата приемна грижа" споделиха специалистите.

Към настоящия момент в регистъра на дирекция "Социално подпомагане" има 66 приемни семейства, които отглеждат 49 деца, съобщи Десислава Дамянова директор на регионалната дирекция, но са нужни много повече.

"Не е възможна професионална приемна грижа без професионален трудов договор", бяха категорични приемните родители по отношение на сключваните от тях договори, в които от декември 2012 г. са орязани правата им. Направено бе предложение за повече придружаващи услуги от страна на община Варна за приемните деца, като с допълнителни общински средства се подпомогне финансирането на медицинско обслужване в различни специализирани кабинети. Друго предложение бе свързано с ползването на карти на по-ниски цени за градския транспорт.

В отговор Иван Портних обеща на приемните родители да съдейства за решаване на проблемите им според правомощията, които резултатът от предстоящите кметски избори ще му отреди.

"Във възможностите на Общинския съвет е още на първата сесия да бъде гласувано приоритетно записване на децата от приемни семейства в учебните заведения, както и безплатни автобусни карти за приемните родители", каза той.

Кандидатът за кмет Иван Портних направи предложение за съвместна среща след кметските избори с варненските депутати от ПП ГЕРБ в 42-то НС, която да постави на тяхното внимание проблемите с трудовите договори на приемните родители.

"Ще работя за хората на Варна, ще работя за всички вас, които давате шанс в живота на тези деца!" обърна се към присъстващите кандидатът за кмет на морския град, издигнат от партия ГЕРБ Иван Портних.


Виж коментарите (0)

Още по темата (263):
30.09.2013 И Върховният съд постанови: Кмет на Варна е Иван Портних
20.09.2013 Финализираха делото "Бозов – Портних" във ВАС
31.07.2013 Павлова: Новият кмет на Варна трябва да сформира силен екип, особено по отношение на европейските проекти
31.07.2013 Съдът отхвърли искането за касиране на кметските избори
30.07.2013 Бозов иска отвод на съдийката по делото за касиране на изборите за кмет
29.07.2013 Розалина Димитрова ще гради имиджа на Портних
Още новини от Новини от Варна:
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал
След проливния дъжд във Варна: Силно наводнени улици, движението ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).