Портних: За 2 г. градът може коренно да промени своя облик при активна работа

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (2)
15:37 / 19.06.2013
1521
"Общината трябва да е активен партньор в работата с бизнеса, не само да не пречи, а да помага и да създава предпоставки за по-добър бизнес климат в града". С тези думи Иван Портних, кандидат за кмет на Варна, издигнат от партия ГЕРБ, се обърна към представителите на бизнеса на среща в район "Аспарухово".

"Убеден съм, че управлението в общината трябва да се смени с един мениджърски, по-стопански подход", каза още той. Подкрепата на бизнеса по усвояването на нови инвестиционни проекти ще вкара реално повече пари в бюджета на общината".

Присъстващите на срещата предприемачи одобриха предложението на Иван Портних от въвеждане на фигурата на бизнес омбудсман, която в ежедневен контакт с тях да съдейства за решаването на проблемите, относно разрешителните и лицензионните режими. Всички преписки в общината трябва да вървят в законно определените срокове, да се разкрие гише на предприемача, където въпросите на активните хора да се решават на едно място.

Предприемачите от район "Аспарухово" поискаха от кандидат-кмета Иван Портних електронно информационно обслужване и връзка между отделните варненски кметства, оптимизиране работата на община Варна, четирилентов път от Аспарухов мост до Рибарското селище с перспектива до кв. "Галата", възможност за безопасно ползване на велоучастъците от двете страни на пътната лента на моста, както и спиране на незаконната сеч на гората в местността "Джанавара".


Иван Портних подробно представи своята визия за развитие на Варна и подчерта, че за един двугодишен кметски мандат дава само реални, изпълними обещания. Частичното и поетапно отваряне на зоната на Пристанището с развитието на пространства за отдих, развлечения, спорт, със сцена за културни събития ще направят Варна привлекателна за туристите от курортните комплекси, а средствата от туризма ще увеличат от своя страна парите в бюджета на Варна.

"Недопустимо е бизнесът да се чувства безсилен пред чиновника-бюрократ", бе категоричен Портних.

"Имам опит в бизнес менъжирането. Убеден съм, че при активна работа за 2 години, градът може коренно да промени своя облик. Крайно време е да стъпим на перспективна основа за развитие Варна", обобщи в края на срещата с представителите на малкия и средния бизнес в район "Аспарухово" Иван Портних.


Виж коментарите (2)

Още по темата (263):
30.09.2013 И Върховният съд постанови: Кмет на Варна е Иван Портних
20.09.2013 Финализираха делото "Бозов – Портних" във ВАС
31.07.2013 Павлова: Новият кмет на Варна трябва да сформира силен екип, особено по отношение на европейските проекти
31.07.2013 Съдът отхвърли искането за касиране на кметските избори
30.07.2013 Бозов иска отвод на съдийката по делото за касиране на изборите за кмет
29.07.2013 Розалина Димитрова ще гради имиджа на Портних
Още новини от Новини от Варна:
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал
След проливния дъжд във Варна: Силно наводнени улици, движението ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).