Портних се срещна с представители на Камарата на строителите

Автор: Стоян Маджиров
Коментари (0)
13:25 / 06.12.2019
2717
Кметът Иван Портних проведе работна среща с представители на Камарата на строителите във Варна по инициатива на новия председател на областната структура инж. Пенко Стоянов. На разговорите присъстваха зам.-кметът Христо Иванов и главният архитект Варна Виктор Бузев. "Надявам се, че доброто сътрудничество между общината и камарата да продължи все така в конструктивен дух. В момента работим по проектобюджета за 2020 година. Предвиждаме нови инфраструктурни проекти, затова вярвам, че заедно ще търсим ефективни решения на различни проблеми в градската среда“, каза кметът Иван Портних.

По време на срещата бяха обсъждани теми, свързани с изграждането на пътни връзки към автомагистралите "Хемус“ и  "Черно море“, реконструкцията на уличната мрежа в града, развитието на индустриалните зони. Проявен бе интерес към ВиК проекта за изграждане на магистрални и довеждащи водопроводи и канализационни мрежи, към разширяването на "синята зона“, благоустрояването на междублокови пространства, изграждането на паркинги, зони за отдих и спорт на територията на община Варна.

Зам.-кметът Христо Иванов съобщи, че в началото на следващата година се очаква да започне работа общественият консултативен съвет, в който ще влязат представители на Камарата на строителите, проектанти, фирми за строителен надзор и други представители на бранша.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Кметът на Варна: Започваме поредица от важни проекти!
Взеха важно решение за Аспарухов мост
Министър Малинов с важна новина от Париж за новите реактори на АЕ...
Тестват системата BG-Alert днес във Варна
Атрактивна изложба стартира във Варна
Полицейска акция на територията на Варна!


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).