Посланикът на Холандия и кметът на Варна освещават кораб

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
09:44 / 23.10.2013
1170
Посланикът на Нидерландия в България Том ван Оорсхот и кметът на холандския град Дордрехт Арно Брок пристигат на 24 октомври във Варна, за да осветят кораба "Албатрос", построен за холандска компания. Събитието ще се състои от 16.00 ч. в корабостроителница "Делфин". В тържеството ще участва и кметът на морския град Иван Портних.

По-рано същия ден от 10.00 часа варненският кмет ще се срещне с холандския посланик в зала "Варна" на общината. От 10.30 ч. в централното фоайе на община Варна посланик Том ван Оорсхот, заедно с кметовете на Дордрехт и Варна, ще открие съвместна холандско-българска изложба, организирана от холандското посолство и българско-холандския проект "Новото тракийско злато". Изложбата представя близо 30 висококачествени фотографии, илюстриращи, както красотата на холандската природа, архитектурата, културата, начина на живот в страната на лалетата, така и спиращи дъха пейзажи, редки бозайници и птици, красиви цветя и загадъчни насекоми от Източните Родопи. След откриването на изложбата журналистите ще имат възможност да зададат въпроси на посланика на Нидерландия, на кмета на Дордрехт и на кмета на Варна.

В 11.00 ч. в зала "Пленарна" на община Варна ще се проведе българо-холандски бизнес-семинар. Холандски компании, развиващи дейност в града и региона, ще представят свои добри бизнес практики и ще демонстрират успешни модели за сътрудничество. Сред компаниите-участници са Mauer Locking Systems, VStep/Technical University Varna, Baggerbedrijf de Boer - Dutch Dredging, PowerCem Bulgaria и Bulgatech.

На следващия ден, 25 октомври в 9.00 ч. посланик Том ван Оорсхот ще посети Дневния център за хора с увреждания "Ривиера" в ж.к. "Чайка", в 10.30 ч. - симулационния център на Техническия Университет - Варна, а от 14.00 ч. - Висшето военноморско училище.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал
След проливния дъжд във Варна: Силно наводнени улици, движението ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).