Последен ден за деклариране на доходите за земеделските производители

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
08:00 / 02.05.2011
795
2257 земеделски производители от областта, регистрирани в Областна дирекция "Земеделие"- Варна, трябва да декларират доходите си за предходната година пред НАП до днес (2 май 2011 година). 

За първи път тази година регистрираните земеделски производители ще трябва не само да подадат годишна декларация, но така също и да начислят и платят данък за получените доходи през 2010 година. Дължимият данък е в размер на 10%, но законът им позволява да намалят облагаемия доход с 60 % нормативно признати разходи и с размера на внесените задължителни осигурителни вноски.

Важно е да се знае, че вече са облагаеми доходите на регистрирани земеделски производители и тютюнопроизводители от продажбата на произведени непреработени продукти от селско стопанство, с изключение на доходите от производство на декоративна растителност.

Земеделските производители, които извършват дейност като еднолични търговци, не могат да намаляват данъчната си основа с нормативно признати разходи. За тях данъчната ставка остава 15% върху разликата от получените приходи през изминалата 2010 година и доказаните разходи.

5% отстъпка от данъка за довнасяне получиха онези земеделски производители, които подадоха декларацията си за доходите и внесоха дължимия данък до 10 февруари 2011 година. Същата отстъпка ползват и тези, които изпратят декларацията си по електронен път, подписана с електронен подпис и внесат дължимия данък в срок до 2 май 2011 г.

От НАП Варна напомнят, че земеделските производители, които прекъсват или прекратяват дейността си, са длъжни в 7-дневен срок от настъпване на съответното обстоятелство да подадат декларация в НАП.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал
След проливния дъжд във Варна: Силно наводнени улици, движението ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).