Последен ден за плащане на данъка върху доходите с отстъпка

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (2)
10:02 / 10.02.2010
676
Срокът, в който гражданите могат да платят данъка върху доходите по годишните декларации за облагане на доходите от 2009 г. с отстъпка от 5%, изтича днес. Препоръчва се на гражданите, които са решили да се възползват от облекчението в последния ден, да заплатят дължимия от тях данък в банков офис, разкрит в салоните за обслужване на Националната агенция за приходите.

При попълване на преводни нареждания към бюджета е необходимо да се напише точната сума, кода за вид плащане (код 111213 - „Данък върху доходите на физически лица - свободни професии, граждански договори, наеми и др." или за данъка от едноличните търговци 111215 - „Годишен и авансов данък по ЗДДФЛ на еднолични търговци"), входящия номер на данъчната декларация, ЕГН, като задължително се посочва и периода, за който се отнася плащането.

Декларацията за доходите и всички нейни приложения са публикувани в www.nap.bg във формат, който позволява да бъдат попълнени електронно.

Най-лесният и достъпен начин за плащането на данъка е по интернет. Плащането на данъци по този начин изисква наличието на дебитна карта, регистрация в системата ePay и в интернет-страницата на приходната администрация.
Списък на кодовете за видове плащане, образци на платежни нареждания и пощенски записи за плащане към бюджета, както и номерата на банковите сметки на териториалните дирекции на НАП може да видите на интернет страницата на НАП - www.nap.bg.

Виж коментарите (2)
Още новини от Новини от Варна:
Ядосани туристи пред "Аладжа манастир" заради "вход свободен
Кметът на Варна: Предците са ни оставили голям урок - можем да ск...
Ето къде във Варна няма да има ток днес
Ето къде във Варна утре няма да има ток
Синоптиците казаха какво ще бъде времето по морето утре
Стартира кръводарителска кампания във Варна


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).