Поставиха паметна плоча пред Община Варна, вижте защо

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (6)
10:34
535
Паметна плоча на обществения активист Пламен Горанов бе поставена пред сградата на Община Варна. Тя е в непосредствена близост до грамадата и до райската ябълка, която бе засадена от негови приятели.

Автор на мемориалната плоча е варненският архитект Жулиян Начев.

Тя се намира на мястото, където през 2013 г. младият мъж се самозапали в знак на граждански протест.

Събитията от зимата на 2013 г., довели до трагичната му смърт, оставиха болезнена следа в паметта на града ни, коментира кметът Благомир Коцев, който днес, заедно с председателя на Общинския съвет Христо Димитров излязоха пред сградата на Общината, за откриване на паметната плоча.

Кметът е категоричен, че името на Пламен Горанов е символ на гражданска ангажираност и непримиримост и заслужава да се помни дори от онези, които не приемат действията му.

Предложението за поставяне на знак в памет на Пламен Горанов е внесено от граждански комитет още през 2017 г. След множество отлагания, наскоро то беше одобрено от Експертния съвет по естетизация на градската среда, в който участват граждански експерти и представители на професионалните общности. Инициативата получи одобрението и на бащата на загиналия, с когото кметът Коцев проведе лични разговори. Изработката и поставянето на паметния знак е финансирано от дирекция "Култура и духовно развитие“ към Община Варна.

На 20 октомври Пламен Горанов щеше да навърши 48 години.

Виж коментарите (6)
Още новини от Новини от Варна:
Осъдиха варненец откраднал кола и шофирал след употреба на наркот...
Предприемач: Най-много се строи в София, Пловдив и Варна, а ценит...
Кметът на Варна: Искам да съобщя 3 новини!
Наркотици отведоха варненци в ареста
Шофьор на камион отнесе пешеходец край Варна
Екипаж на МУ-Варна участва в Shorthanded regatta 2024


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).