Постоянен арест и парична гаранция за двамата мъже, разследвани за отглеждане на марихуана

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
16:50 / 21.02.2011
1101
В заседание, проведено при "закрити врати", заради приложените по дознанието СРС, днес Варненският окръжен съд определи постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража" за Пламен Дим. и парична гаранция от 2000 лева за Христо Пейк., разследвани за отглеждането на повече от 100 стръка марихуана, открита в края на миналата седмица в кв. Аспарухово" във Варна.

Само за една седмица специализираните служби на ТЗ "БОП" във Варна разкриха две "високотехнологични" домашни лаборатории за отглеждане на марихуана. От тази в кв."Аспарухово", органите на реда иззели над 200 стръка от конопа в различен стадий на развитие. Иззето било и цялото оборудване, необходимо за отглеждане на дрогата на стойност близо 5000 лева. това са филтри, химикали, лампи с таймери, уреди за измерване на киселинността на почвата и дори справочна литература за отглеждане на марихуана.

За да определи най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража" за Пламен Дим., днес съдът се съобрази със събраните в наетия от него апартамент материали и доказателства, както и със самопризнанията, които 39 годишният варненец е направил още в началото на следствените действия. Всички те по безспорен начин обосновават предположението, че Пламен е автор на престъплението, за което е подведен под отговорност. То е тежко по смисъла на закона и за него се предвижда наказание "лишаване от свобода". Като се съобрази със съдебното минало на Пламен, осъждан и за други престъпления от общ характер, ВОС стигна и до извода, че ако е на свобода той може да се укрие от наказателно преследване.

В друго съдебно заседание ВОС определи "парична гаранция" в размер на 2000 лева на Христо Пейк., заради липсата на достатъчно доказателства, които да обосновават предположението, че 32-годишният мъж е съпричастен към отглеждането на марихуаната. Според съда, на този етап от разследването няма опасност Христо да се укрие, а втората по тежест процесуална мярка за принуда ще гарантира участието му в продължаващите процесуално - следствени действия.
 
Днешните определения на ВОС могат да бъдат обжалвани или протестирани пред Варненския апелативен съд на 1 март тази година, от 10,00 часа.

Виж коментарите (0)

Още по темата (3):
18.02.2011 1000 лв. гаранция за мъжа, отглеждал марихуана в дома си
15.02.2011 Над 25 000 лв. е било оборудването за варненската нарколаборатория
15.02.2011 Оранжерия за марихуана е разкрита в апартамент
Още новини от Новини от Варна:
Стартира кръводарителска кампания във Варна
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).