Постоянен арест за обвинените за смъртта на Женя

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
16:28 / 29.09.2012
1418
Петър Анг. и Светла Тод., обвинени за смъртта на зверски убитата 21-годишна Женя Тодорова от Варна ще търпят най-тежката мярка за процесуална принуда "задържане под стража". Днес Варненският окръжен съд се запозна с всички събрани доказателства, свързани със жестокото убийство на Женя, умъртвена по най-безмилостен начин в дома на родителите си на ул. "Лоза" във Варна.

Часове след разкриването на убийството бе задържан 20-годишният Петър, който на два пъти направил пълни самопризнания за стореното, за мотивите и начина на извършване на престъплението. Стана известно, че лелята на убитото момиче е "поръчала" смъртта на племенницата си, а в основата на "мократа поръчка" била претенцията за собствеността на фамилния дом, населяван от двете семейства. Десетки били ударите с нож, с които Петър е пробождал и рязал безпомощната си жертва. СМЕ ще установи точно броя на ударите и причината, довела до гибелта на момичето.

Освен самопризнанията на обвиняемия, съдът прецени и другите събрани веществени, гласни, писмени доказателства и материали, събрани при огледа на престъплението, които водят по безспорен начин до обоснования извод, че именно той е автор на престъплението, което дори надхвърля квалификацията "особено тежък случай". Лелята на убитото момиче - Светла Тод. е вторият обвиняем по това досъдебно производство, привлечена за подбудителство към причиняване на смърт. Освен обясненията на Петър, ВОС намира, че има и други доказателства, които обосновават извода, че 38-годишната жена е подбудила приятеля на дъщеря си да убие племенницата й. При огледа, от дома на Светла са иззели 1500 лева, с които тя е щяла да се издължи на Петър за стореното.

Днес съдът прецени, че има опасност, ако са на свобода, както Петър, така и Светла да се укрият или да извършат друго престъпление. Основания за този извод съдът черпи от изключителната тежест на престъплението и наказанието, което законът предвижда за него( от 15 до 20 години затвор, доживотна присъда или доживотен затвор без право на замяна). Нещо повече. Съдът се запозна и с факта, че преди по-малко от два месеца, Петър има влязла в сила присъда на ВРС за наркопрестъпление.

ВОС изслуша днес и аргументите на гл. експерт Ирина Харизанова от Отдел "Закрила на детето" при Община Варна, които настояват в следващите 15 дни специалисти да следят за психическото и физическото състояние на трите деца на обвиняемата Светла Тод. Най-голямото дете - 15-годишната непълнолетна Станимира е била в течение на плановете на майка си и на своя приятел Петър. Според специалистите от Община Варна, в настоящия момент с нея трябва да работят психолози и психиатри. Съдът определи непълнолетната дъщеря да бъде изпратена в Дом за временно настаняване на непълнолетни лица, а двете малолетни деца - на 5 и на 3 години да бъдат настанени в специализирани детски заведения. Изпълнението на тази част от определението на съда се възлага на прокуратурата.

Ако Петър Анг. и Светла Тод., обвинени за жестокото убийство на 21 годишната Женя от Варна обжалват днешните определения на ВОС, те ще явят пред Апелативния съд във Варна на 9 октомври 2012 година от 10,00 часа.


Виж коментарите (0)

Още по темата (35):
27.03.2014 Окончателно потвърдиха двете доживотни присъди за убийството на Женя
04.10.2013 Днес ВКС ще гледа делото за убийството на Женя
10.05.2013 Потвърдиха и двете доживотни присъди за убийството на Женя
19.04.2013 Убиецът на Женя искал смъртта и на собствената си майка
19.04.2013 Апелативният съд гледа делото за убийството на Женя
02.02.2013 Две доживотни присъди по делото за убийството на Женя
Още новини от Новини от Варна:
Историята на двореца в Балчик - любимото място на кралица Мария Е...
С три вида наркотици хванаха 39-годишен мъж да шофира из улиците ...
Проливни дъждове заливат Варна след броени часове
Фестивалът "Рицари в музея" във Варна приключва днес
Няколко сгради във Варна ще светнат в зелено на Европейския ден н...
Кметът на Варна: Знам, че това ще създаде известно неудобство и н...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).