Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Постоянен арест за последния обвиняем от групата на "близнаците", издирен и екстрадиран от Германия с ЕЗА
Автор: Екип Varna24.bg 14:40 / 07.01.2012Коментари (0)1004
Нурай Шукри, последният от престъпната група за склоняване към проституция и трафик на хора, ръководена от близнаците Светлин и Красен Иванови вече е в ареста. Варненският окръжен съд (ВОС) днес определи постоянен арест за 34 годишния варненец, който преди два дни бе екстрадиран от Германия с ЕЗА, издадена през есента на миналата година от Варненска окръжна прокуратура (ВОП).

Пресслужбата на съда припомня, че Нурай бил привлечен като обвиняем по мащабното досъдебно производство през юни 2009 година заедно с близнаците Красен и Светлин, с Пейчо Пейчев, Стоян Стефанов, Христо Николов, Марин Йотов, Георги Василев, Иван Ямболов и с Камелия Боева. Престъпното сдружение било създадено да ръководи, контролира и събира парите, спечелени от проституция и разпространение на наркотици във Варна и региона. Нурай, чийто прякор е "Коджата" първоначално бил охранител на близнаците, но с разрастването на престъпната мрежа поел контрола върху сводниците. Част от тях седмично се отчитали на Нурай, като таксата била 70 лв за травестит през зимния сезон и 100 лв през летния. За проституиращите жени съответно се заплащало по 120 лв през зимата и по 150 през лятото. През лятото на 2009 година Нурай напуснал престъпното сдружение и през септември същата година, въпреки, че вече бил разследван по образуваното досъдебно производство напуснал България и се установил в Бохум, Германия. Именно заради отсъствието му от страната материалите за неговото участие в престъпната група били разделени от досъдебното производство. От всички останали участници в престъпното сдружение 8 вече признаха участието си в него и вината си. Те имат влезли в сила присъди, след като ВОС одобри споразуменията с прокуратурата на Светлин, Марин, Камелия, Иван, Георги, Стоян, Христо и на Пейчо за различни по размер и вид наказания. От тази група с висящо пред съда дело е само Красен Иванов, който ще се изправи пред Темида на 24 февруари тази година.

Разследването за участието на Коджата в престъпната група предстои да бъде финализирано. През юни миналата година Нурай е привлечен задочно като обвиняем затова че, в периода октомври 2008 година, до юли 2009 година участвал в престъпното сдружение, създадено за контрол и склоняване към проституция и трафик на хора. Тъй като досъдебното производство и привличането му като обвиняем е започнало преди 1 януари 2012 година, когато започна работа Специализирания наказателен съд, затова и ВОС е компетентен да се произнесе по мярката за неотклонение на обвиняемия Шукри. Преценката на всички събрани доказателства в хода на досъдебното производство води съда до обоснования извод, че Нурай е съпричастен към дейността на престъпната група. Наказанието, което законът предвижда за това престъпление е от 3 до 10 години "лишаване от свобода". Реална е и опасността мъжът да се укрие от наказателно преследване или да извърши друго престъпление. Аргументите за този извод се опират на факта, че още в началото на следствените действия той е напуснал пределите на страната. Бил е обявен за общо държавно издирване и едва след ЕЗА, издадена от ВОП през октомври миналата е установен в Германия, и екстрадиран преди 2 дни в България.

Днес стана известно, че спрямо Шукри има и висящо досъдебно производство на Районна прокуратура Девня, за престъпление, извършено през 2009 година. Според ВОС, в настоящия момент за Нурай Шукри правилна и законосъобразна може да бъде единствено най-тежката мярка за процесуална принуда "задържане под стража". Определението може да бъде обжалвано пред Варненския апелативен съд на 17 януари 2012 година.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
50-ото Народно събрание
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Новак Джокович идва в България
Катастрофа с военнотранспортен самолет край авиобаза Граф Игнатиево
Борба за влияние в Близкия Изток
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: