Постоянен арест за рецидивист, ограбил по тъмно жена от Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
15:54 / 27.01.2009
714
Варненският окръжен съд определи постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража" за Велизар Кр., нападнал и ограбил в началото на тази година жена в централната част на Варна. Досъдебното производство първоначално е образувано срещу неизвестен извършител, след като жена се жалвала в полицията, че около 21,30 часа на 5 януари тази година била нападната от мъж на кръстовището на бул."П.Евтимий" и ул."Ст. планина". Със сила и заплахи мъжът изтръгнал от нея дамската й чанта, два мобилни телефона, сребърни бижута, парфюми, лични документи и пари. Пострадалата направила описание на нападателя си и три седмици по-късно Велизар бил задържан и разпознат от нея.

За да определи най-тежката процесуална мярка за принуда днес Варненският окръжен съд се съобрази със събраните гласни и писмени доказателства, които водят до обоснован извод, че 25 годишният варненец е извършител на грабежа, за който се разследва. Съдът преценява, че е реална и опасността ако е на свобода младият мъж да се укрие или да извърши друго престъпление. Основание за този извод съдът намира в съдебната биография на Велизар, който е осъждан три пъти за идентични престъпления.

Определението на ВОС може да се обжалва пред Апелативния съд във Варна.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Нападения над хора и други животни: Тормоз и страх заради глутниц...
Какво ще бъде времето във Варна днес
БСП - Обединена левица регистрира листата си за вота във Варна
Варна отпразнува тържествено 116-та годишнина от обявяването на Н...
Йордан Цонев повежда листата на "ДПС-Ново начало" във Варна
Ядосани туристи пред "Аладжа манастир" заради "вход свободен"


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).