Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Постоянен арест за тримата, ограбили бензиностанция във Варна
Автор: Екип Varna24.bg 16:14 / 05.01.2011Коментари (0)723
© Impact Press Group
Иван Дим.(29год), Йордан Ив.(21г.) и Христо Вел.(20 г.), обвиняеми по досъдебното производство, което разследва въоръжения грабеж на бензиностанция във Варна, от днес са с постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража", определена от Варненския окръжен съд. В началото на тази седмица въоръжени с пистолет и с нож, тримата в съучастие успели да задигнат металната каса на бензиностанция в кв."Младост". 

Бързите действия на полицията установили връзката между бившия служител на бензиностанцията Христо Вел. и другите двама извършители. Въоръжени са били Иван и Йордан, а Христо е осъществявал логистиката на операцията. Задигнатата метална каса била скрита в стая между етажите на жилищния блок, в който живее Христо. Тепърва ще се изяснява и размерът на парите, които са били в нея.
След преценка на всички материали, свидетелски показания, в това число и разпитите на обвиняемите лица, днес съдът уважи искането на Варненска окръжна прокуратура и определи всеки един от тримата варненци да търпи най-тежката мярка за процесуална принуда. 

Съдът намира, че въпреки краткия период от извършването на грабежа са събрани достатъчно безспорни доказателства, които обосновават предположението, че Иван, Йордан и Христо са автори на въоръжения грабеж. Престъплението е тежко по смисъла на закона, а за Иван е при условията на опасен рецидив. Безработният Йордан, който има изключително тежки здравословни проблеми също има съдебна биография. В този грабеж той е участвал, въпреки, че се намира в изпитателния срок на наказание за друго престъпление от общ характер. Тези факти водят съда към извода, че ако са на свобода двамата може да се укрият или да извършат друго престъпление. Съдът специално указа в своето определение необходимостта от по-сериозни грижи по отношение здравето на Йордан, който по документи е пълен инвалид. Три пъти седмично той ще бъде воден на хемодиализа и ще спазва режим, който съответства на тежкото му здравословно състояние. Въпреки чистото съдебно минало и липсата на реална опасност да се укрие от наказателно преследване, Христо също ще търпи най-тежката мярка за неотклонение, заради участието си в подготовката на въоръжения грабеж, което е и основание съдът да прецени, че младият мъж може да извърши ново престъпно деяние. 

Определенията на Варненския окръжен съд, с които тримата мъже, разследвани за въоръжения грабеж на бензиностанция в кв. "Младост" във Варна от днес са с постоянен арест подлежат на обжалване пред Апелативен съд Варна на 11 януари от 10,00 часа.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Войната в Украйна
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Катастрофа с военнотранспортен самолет край авиобаза Граф Игнатиево
Отношенията София-Скопие
Ружа Игнатова попадна под ударите на прокуратурата
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: