Постоянен арест за уличения в убийството на възрастен мъж от Старо Оряхово

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
15:20 / 20.05.2011
1073
Асен Алексиев, задържан във връзка с убийството на 71-годишeн мъж от с.Старо Оряхово, Варненско, от днес ще търпи най-тежката мярка за процесуална принуда "задържане под стража". Варненският окръжен съд определи постоянен арест за 32 годишния Асен, който бил съсед и близък приятел на възрастния човек.

Асен е привлечен като обвиняем по досъдебно производство на ПУ Долни Чифлик, след като на 17 май трупът на приятеля му Димитър Кирязов беше открит в дома, който възрастният човек обитавал сам. Бързите следствени действия, събраните многобройни гласни свидетелства и други материали, иззети при обиска от дома на Асен, довели до привличането му в качеството на обвиняем за тежко умишлено престъпление. Наказанието за умишлено убийство е от 10 до 20 години затвор.

Днес в хода на съдебното заседание стана ясно, че СМЕ и резултатите от аутопсията на пострадалия мъж, може да доведат до изменение в квалификацията на обвинението за убийство, извършено по особено мъчителен за жертвата начин и с особена жестокост. По тялото на жертвата освен прободните рани в шията са открити множество следи от удари с ръце, крака и травматични увреждания с различни предмети. За такова деяние, законът предвижда лишаване от свобода от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен без замяна. Защитата на Асен настоява, че деянието е извършено в условията на неизбежна отбрана. Съдът обаче уточни, че на този етап от разследването няма събрани доказателства в тази посока, пък и това е предмет на доказване в хода на съдебното дирене. Въпреки чистото си съдебно минало Алексиев ще остане в ареста, заради тежестта на престъплението и наказанието, което законът е предвидил за него. Реална е и опасността ако е на свобода, обвиняемият да се укрие от наказателно преследване.

След като беше задържан под стража Асен Алексиев декларира, че няма да обжалва днешното определение на ВОС пред Варненския апелативен съд.

Виж коментарите (0)

Още по темата (3):
24.02.2012 Убиецът от Старо Оряхово: Наричаше ме "мангал“, случайно му прерязах
гърлото
23.02.2012 20 г. затвор за убиеца от Старо Оряхово, умъртвил своя приятел
21.11.2011 Потвърдиха ареста на обвинен за убийството на възрастен мъж от Старо
Оряхово
Още новини от Новини от Варна:
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал
След проливния дъжд във Варна: Силно наводнени улици, движението ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).