Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Постоянен арест за варненец, обвинен за наркоразпространение и опит за убийство
Автор: Екип Varna24.bg 16:16 / 27.05.2011Коментари (0)692
©
Радослав Кр. от Варна, разследван за две тежки престъпления - притежание на голямо количество марихуана, предназначено за продажба, както и за това, че се опитал да убие свой връстник, от днес е с постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража", определена от Варненския окръжен съд.

24-годишният Радослав беше задържан в сряда вечерта, непосредствено след възникналия сблъсък между него и други младежи на бул."Цар Освободител". Тогава с няколко прободни рани, нанесени от обвиняемия, в тежко състояние в МБАЛ "Св.Анна", с опасност за живота бе настанен Стоян - връстник и съученик на Радослав. Още тогава, по информация от разследващите стана известно, че както пострадалият, така и Радослав са се занимавали с разпространение на марихуана.

При последвалите обиски от дома на обвиняемия била открита близо 200 грама марихуана и везни. Пострадалият пък вече бил осъждан за притежание на наркотици.

За да определи най-тежката мярка за процесуална принуда ВОС се съобрази със събраните през първите няколко дни от разследването гласни свидетелства и други материали. Разпитан пред съдия бил дори пострадалият Стоян, който все още е под медицинско наблюдение и с опасност за живота. Преценката на всички материали и доказателства по категоричен начин обосновават предположението, че Радослав е извършител на престъпленията, за които се разследва.

Според защитата на младия мъж, в основата на конфликта между него и пострадалия са предишни сблъсъци и влошени взаимоотношения. Радослав твърди, че бил принуден да се отбранява и затова проявил тази агресия. Всички тези въпроси ще бъдат изяснявани в хода на разследването, а днес първата съдебна инстанция се съобрази с тежестта на наказанието, което законът предвижда особено за по-тежката квалификация - опит за убийство по особено жесток и мъчителен начин (от 15 до 20 години затвор).

Въпреки чистото съдебно минало на Радослав той ще остане постоянно в ареста заради тежестта на престъпните деяния и изключително високата им степен на обществена опасност. Предисторията на взаимоотношенията между обвиняемия и лицата от кръга на пострадалия Стоян пък водят съда до извода, че ако е на свобода, младежът може да се опита да извърши друго престъпление.

След като прецени, че в настоящия момент най-законосъобразната мярка за процесуална принуда спрямо Радослав Кр. е "задържане под стража", ВОС даде възможност това определение да бъде обжалвано пред въззивната апелативна инстанция на 31 май от 10,00 часа.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Природни стихии
Зима 2023/2024 г.
Бюджет 2024
Катастрофи в България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: