Постоянен арест за варненец, отглеждал марихуана

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
17:08 / 03.11.2011
563
Варненският окръжен съд уважи искането на прокуратурата и определи първоначална мярка за неотклонение "задържане под стража" за Атанас М.(27 год.) от Варна, обвинен за притежанието на голямо количество марихуана, за да я разпространява, както и в това, че отглежда от същия вид забранени вещества в дома си. Младият мъж е обвиняем по дознание на ТЗ БОП във Варна, заедно с още едно лице. Задържан е бил вчера при акция на служителите на реда. Общото количество суха растителна маса намерено в автомобила и в дома на Атанас е 325 грама. Полицаите претърсили няколко адреса и в три от тях открили не само трева, но и вещи, необходими за разфасоването й в пликчета, везни и други принадлежности. Повече от 200 са били растенията, които Атанас е отглеждал в дома си и за които е полагал специални грижи.

Въпреки чистото съдебно минало на обвиняемия, както и съдействието, което е оказал на разследващите, съдът намира, че всички законови основания за първоначалния арест на Атанас М. са налице. Събраните доказателства по несъмнен начин обосновават предположението, че варненецът е извършител на престъпленията, в които го обвиняват. Освен неговите самопризнания, съдът цени и обстоятелството, че притежанието на голямо количество наркотично вещество е тежко престъпление и се наказва строго от закона (от 2 до 8 години затвор). Именно голямото количество марихуана мотивира съда и за извода, че ако е на свобода, Атонас може да извърши друго престъпление.

Днешното определение на ВОС може да бъде обжалвано пред апелативната инстанция на 8 ноември от 10,00 часа.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал
След проливния дъжд във Варна: Силно наводнени улици, движението ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).