Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Пострадало от насилие и жестокост момиче се отрече от показанията си пред втората съдебна инстанция
Автор: Екип Varna24.bg 16:38 / 22.05.2009Коментари (0)1176
Пострадалата от брутално насилие и жестокост Даниела Ст., която през лятото на 2007 година, след близо 20 дневен принудителен престой в апартамент в Нови пазар, скочи от 4-я етаж на жилищен блок, за да се спаси от насилниците си, днес се отрече от показанията си и поиска делото да бъде прекратено. В началото на м. март тази година Шуменският окръжен съд призна вината на двамата насилници Тодор Георгиев и Васви Васви от Нови пазар затова, че в съучастие като съизвършители на 10 юли 2007 година отвлекли непълнолетното момиче от с. Красен дол, Шуменска област и в продължение на 20 дни брутално я изнасилвали, заплашвали я със сила и я малтретирали. Първоинстанционният съд наказа всеки един от двамата за отвличането и за изнасилванията и определи те да изтърпят по-големия размер на наказанията - всеки един по 7 години лишаване от свобода.

Пресслужбата на съда припомня, че непълнолетната Даниела скочи от 4-я етаж на жилищен блок в Нови пазар, където била държана под ключ и системно насилвана. Момичето било открито и по спешност отведено за лечение в МБАЛ в Шумен. Тогава почти всички медии в България отразиха в десетки репортажи случая с отвлечената и насилвана Даниела, както и първите й разкази за бруталното насилие. Експертизи тогава установиха десетки травматични увреждания по цялото тяло на момичето с различна големина и давност. Разказите за драматичните насилия Даниела повтори и в съдебните заседания по наказателното дело пред Шуменския окръжен съд.

Днес преди да даде ход на въззивното наказателно производство Варненският апелативен съд разгледа молбата на Даниела Ст., с която тя оттегля жалбата на адвоката си срещу присъдите на насилниците. Апелативният съд се запозна и с клетвената декларация на 19 годишното момиче, което близо 2 години след бруталното насилие, упражнявано дни наред върху нея твърди, че всичко, което се е случвало през тези 20 дни в лятото на 2007 година е било доброволно, с нейно съгласие. На основание на молбата, подадена от Даниела въззивният съд прекрати частично наказателното производство по отношение на жалбата. Частично бе прекратено производството и по отношение на протеста, подаден от Шуменска окръжна прокуратура. Основанието за това е, че прокурорският протест е подаден извън срока на командироването на обвинителя. Апелативният съд днес разпита отново пострадалото момиче. Даниела се отрече от показанията си пред шуменския съд и декларира, че спрямо нея не е упражнявано насилие. Съдът разгледа и жалбите на двамата подсъдими Тодор Георгиев и Васви Васви от Нови пазар против 7 годишните присъди. Според защитниците им наказанията са несправедливи, и двамата мъже били невинни.

Варненският апелативен съд ще се произнесе с решение в законния срок.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Български тенис
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Отношенията София-Скопие
Отбелязване на Деня на Независимостта
Международен технически панаир 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: