Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Потвърдиха ареста на "Найка", задържан с фалшиви долари
Автор: Екип Varna24.bg 14:09 / 19.03.2013Коментари (0)782
©
Апелативният съд във Варна потвърди днес определение на Варненския окръжен съд от миналия понеделник, с което първоначално в ареста бе задържан Николай Хаджимихайлов, разследван за притежание на фалшиви долари.

57-годишният варненец е обвиняем за притежание на 138 фалшиви банкноти, всяка една от по 100 долара.

Пресслужбата на съда припомня, че на 8 март тази година Найка бе арестуван пред дома си с 15 фалшиви банкноти от по 100 щ.д. По-късно той доброволно е посочил жилището на тъща си, където били останалите 123 копюра от същите ментета. Експертиза е установила по безспорен начин, че всичките 138 иззети банкноти са фалшиви. Както пред първата, така и със жалбата против ареста пред втората съдебна инстанция, защитата на обвиняемия твърди, че банкнотите не са описани по реда, установен от НПК. Адвокатите твърдят, че няма категорични доказателства за това, че Найка е знаел, че парите са фалшиви. За да потвърди първоначалния арест на Хаджимихайлов Варненският апелативен съд се съобрази със събраните в хода на следствените действия веществени доказателства, които обосновават предположението, че Найка е съпричастен към престъплението, за което се разследва. Нещо повече. В материалите по делото се съдържа постановление на Бургаската окръжна прокуратура по разследване отново за фалшиви щ.д. с вече разделени материали за Бургас и за Варна.

Апелативният съд обръща внимание на обстоятелството, че иззетите фалшиви долари в Бургас и тези, открити у Найка във Варна са с идентични номера. И този съд намира, че данните за личността на Николай Хаджимихайлов водят до извода, че ако е с по-лека мярка за отклонение той може да извърши друго престъпление или да се укрие. Ето основанията за това твърдение: Преди месец и половина Николай Хаджимихайлов беше осъден на първа инстанция от ВОС за участието му в престъпната група на Иван Славков за притежание на наркотици, за трафик на жени, склонявани към проституция и пране на пари. Факт е, че наказанието, което Найка получи - 6 години затвор и 40 000 лева глоба все още не е влязла в сила присъда, но съдът го преценява като негативни данни за личността на обвиняемия.

Хаджимихайлов има и друго висящо съдебно производство пред Окръжен съд Благоевград. Определението на Варненския апелативен съд, с което бе потвърден първоначалния арест на Николай Хаджимихайлов, разследван за притежание на 138 фалшиви банкноти от по 100 щатски долара е окончателно.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Хороскоп за деня
Интегриран градски транспорт на Варна
50-ото Народно събрание
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: