Потвърдиха ареста на албанец, разследван за участие в престъпна група за фалшиви документи и пари

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
16:19 / 24.02.2009
815
41 годишният албанец Газменд Б., обвинен за участие в престъпна група, създала документи с невярно съдържание и фалшиви пари ще продължи да обитава ареста, след като днес Варненският окръжен съд потвърди най-тежката процесуална мярка за принуда, определена спрямо него. Албанецът, който има статут на постоянно пребиваващ в България беше арестуван във втората половина на ноември миналата година във Варна при акция на ТД "Национална сигурност" и на полицията. Органите на реда иззели фалшиви документи за самоличност, шофьорски книжки, снимки и заготовки а печати на различни институции. В дома на Газменд, в специален тайник открили и фалшиво евро. Още тогава стана известно, че албанецът, който твърди, че е финансов брокер бил под наблюдение  със СРС, които ще бъдат изготвени като веществени доказателства. 

Пресслужбата на съда припомня, че Газменд Б. е обвиняем по следствено дело заедно с Владимир В. и Николай Н., които попаднаха в ареста седмица преди него по обвинение, че изготвят документи с невярно съдържание. Престъпната дейност била извършена от края на юли 2007-ма до 15 ноември миналата година. Били съставяни множество документи с невярно съдържание и фалшиви пари.

За да потвърди ареста днес съдът отново прецени тежестта на събраните до настоящия момент гласни, писмени доказателства и други материали. Съвкупната им преценка обосновава извода, че мъжът е автор на престъпленията, за които се разследва. Предвид мащабите на престъпната дейност съдът прецени, че  все още е реална опасността ако е на свобода Газменд Б. да се укрие или да извърши друго престъпление..

Днешното определение на ВОС може да бъде обжалвано пред Варненския апелативен съд.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Нападения над хора и други животни: Тормоз и страх заради глутниц...
Какво ще бъде времето във Варна днес
БСП - Обединена левица регистрира листата си за вота във Варна
Варна отпразнува тържествено 116-та годишнина от обявяването на Н...
Йордан Цонев повежда листата на "ДПС-Ново начало" във Варна
Ядосани туристи пред "Аладжа манастир" заради "вход свободен"


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).