Потвърдиха ареста на бизнесмен, разследван за пране на пари

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
15:12 / 19.05.2010
683
Апелативният съд във Варна потвърди ареста на Стоян Стоянов от Велики Преслав, разследван за данъчни престъпления и пране на пари, извършени през последните 6 години. Въззивната апелативна инстанция потвърди определение на Шуменския окръжен съд от 8 май тази година, с което търговецът е бил задържан под стража.

45 годишният бизнесмен Стоянов е привлечен като обвиняем по досъдебно производство на ОД на МВР в Шумен за две тежки престъпления. Търговецът избегнал плащането на данъчни задължения в големи размери от 2006-та до април 2010 година. Според разследващите близо 300 000 лева са укритите и неплатени данъци от продажби, реализирани през посочения период от двете му фирми, регистрирани във Велики Преслав и в с. Пристое. В хода на следствените действия са извършени множество експертизи, които установили, че стойността на недвижимите имоти и вещи на Стоянов, придобити от 2004-та до 2009-та година, надвишава придобитите и декларирани от него доходи с близо 314 хиляди лева.. Произходът на тези средства не е деклариран и ще бъде изясняван в хода на досъдебното производство.

За да потвърди най-тежката мярка за процесуална принуда, въззивната инстанция се съобрази със събраните множество писмени доказателства и експертизи. Те обосновават предположението, че търговецът е автор на престъпленията, за които се разследва. Всяко едно от тях се наказва с «лишаване от свобода» . Апелативният съд сподели и извода на Шуменския окръжен съд, че има опасност ако е на свобода Стоянов да извърши друго престъпление или да се укрие от разследващите. Основания за този извод съдиите намират в богатата съдебна биография на търговеца. Стоянов е осъждан 5 пъти за престъпления от общ характер с различни по вид и размер наказания и въпреки това е продължил да престъпва закона.

Определението на Апелативния съд във варна не подлежи на обжалване.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Ето къде във Варна утре няма да има ток
Синоптиците казаха какво ще бъде времето по морето утре
Стартира кръводарителска кампания във Варна
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).