Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Потвърдиха ареста на двама от обвинените по мегадознанието, разследващо престъпна група за трафик на жени
Автор: Екип Varna24.bg 14:53 / 27.01.2009Коментари (0)438
Свилен Н. и Красимир К, обвиняеми по мегадознанието разследващо престъпна група за трафик на жени и други тежки престъпления ще продължават да стоят в ареста, след като днес Варненският апелативен съд потвърди определения на Окръжен съд Варна от миналата седмица, с които арестите на двамата бяха потвърдени.

Красимир К. от Варна беше арестуван на 14 май миналата год. заедно със Стилиян Г.,, с Иван Ф. и Николай Х., след като антимафиотите във Варна ударили няколко от базите на наркогрупировката във Варна. Той е разследван за притежанието на повече от кг хероин и амфетамини, предназначени за продажба, както и за участие в престъпна група, държала и разпространявала различни наркотични вещества. Месеци по-късно, след арестуването на друга група лица, сред които и трима общински съветници във Варна, обвинени в трафик на жени склонявани към проституция, изнудване и наркопрестъпления, двете досъдебни производства бяха обединени в едно мегадознание, по което като обвиняеми са привлечени повече от 20 лица. Сред тях е и 41 годишният служител в Автокъща "Спартак" Свилен Н. Той попадна в ареста на 1 октомври миналата година.

Въззивната апелативна инстанция намира, че са налице всички основания двамата мъже да продължават да търпят най-тежката процесуална мярка за принуда. Съдът потвърди изводите на първата съдебна инстанция, според които събраните в хода на следствието множество писмени, гласни свидетелства и други материали обосновават по категоричен начин предположението, че както Красимир, така и Свилен са съпричастни към тежките обвинения. Служителят на автокъщата бил не само "дясната ръка" на друг обвиняем по това дознание - общинския съветник Иван Сл., но е и служителят, който е събирал и записвал в тефтер  всяка една сума от парите, спечелени от проституция. Красимир пък дори и в ареста правил опити да заплашва свидетели и други от обвиняемите по дознанието. С тези аргументи и апелативният съд потвърди арестите на двамата с аргумента, че ако са на свобода могат да извършат други престъпления. Свилен е осъждан два пъти, а последното престъпно деяние, за което се разследва е извършено в условията на изпитателния срок на предходната му присъда.

Определенията на Апелативния съд във Варна не подлежат на обжалване.

Източник: Агенция "Фокус"









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Отношенията София-Скопие
Отбелязване на Деня на Независимостта
Международен технически панаир 2024
Зима 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: