Потвърдиха ареста на двама, разследвани за измама с банкови кредити

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
16:56 / 23.02.2011
1272
Кредитният инспектор Ростислав Георгиев(35г.) и банковият посредник Пламен Грандев (36г.), разследвани за документни престъпления, свързани с отпускането на кредити, ще продължат да пребивават във варненския арест, след като днес състав на Окръжен съд Варна потвърди определенията на Варненския районен съд, с които на 14 февруари е била определена първоначалната им мярка за неотклонение "задържане под стража". Третият обвиняем по това дознание Богомил Маринов(35г.) от днес ще търпи втората по тежест процесуална мярка за принуда "домашен арест".
Тримата варненци се разследват затова, че Грандев и Мринов търсили и намирали хора, предимно с нисък социален статус, на които били изготвяни фалшиви документи, различни удостоверения, в това число и че кандидатите "работили" като военослужещи. Склонявали ги да кандидатстват за заеми и били водени за обслужване при кредитния инспектор Георгиев. Обвинението твърди, че той пък от своя страна не е извършил необходимите проверки за предоставените данни и така спомогнал за отпускането на 6 кредита, всеки от които между 20 и 25 000 лева.

По реда на въззивната проверка, ВОС констатира днес, че първата съдебна инстанция е обсъдила и анализирала правилно всички законови предпоставки, които обосновават задържането под стража на Грандев и на Георгиев И този съд намира, че събраните доказателства, гласни свидетелства и други материали по безспорен начин обосновават предположението, че тримата мъже са съпричастни към документната измама. ВОС потвърждава извода, че е реална опасността кредитния инспектор и банковия посредник да се опитат да извършат друго престъпление като въздействат на неразпитани още свидетели. Втората съдебна инстанция днес прецени, че неправилно Районният съд е преценил степента на съучастие на Богомил Маринов и това, че той може да се укрие от наказателно преследване. ВОС намира, че определянето на "домашен арест" спрямо този обвиняем, съобразено с чистото му съдебно минало, процесуалното му поведение и разкаяние ще гарантира участието му в следващите процесуално - следствени действия и ще го лиши от възможността да извърши друго престъпление.
Определенията на Варненския окръжен съд, с които беше потвърден постоянният арест на Пламен Грандев и на Ростислав Георгиев и изменена в "домашен арест" мярката на Богомил Маринов, тримата разследвани за документни престъпления, свързани с отпускането на кредити са окончателни.

Виж коментарите (0)

Още по темата (3):
14.02.2011 Оставиха в ареста тримата, теглили кредити незаконно
14.02.2011 Трима на съд за незконно теглене на кредити
11.02.2011 Задържаха банда за незаконно теглене на кредити
Още новини от Новини от Варна:
Стартира кръводарителска кампания във Варна
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).