Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Потвърдиха ареста на двама, разследвани за измама с банкови кредити
Автор: Екип Varna24.bg 16:56 / 23.02.2011Коментари (0)1272
© Varna24.bg
Кредитният инспектор Ростислав Георгиев(35г.) и банковият посредник Пламен Грандев (36г.), разследвани за документни престъпления, свързани с отпускането на кредити, ще продължат да пребивават във варненския арест, след като днес състав на Окръжен съд Варна потвърди определенията на Варненския районен съд, с които на 14 февруари е била определена първоначалната им мярка за неотклонение "задържане под стража". Третият обвиняем по това дознание Богомил Маринов(35г.) от днес ще търпи втората по тежест процесуална мярка за принуда "домашен арест".
Тримата варненци се разследват затова, че Грандев и Мринов търсили и намирали хора, предимно с нисък социален статус, на които били изготвяни фалшиви документи, различни удостоверения, в това число и че кандидатите "работили" като военослужещи. Склонявали ги да кандидатстват за заеми и били водени за обслужване при кредитния инспектор Георгиев. Обвинението твърди, че той пък от своя страна не е извършил необходимите проверки за предоставените данни и така спомогнал за отпускането на 6 кредита, всеки от които между 20 и 25 000 лева.

По реда на въззивната проверка, ВОС констатира днес, че първата съдебна инстанция е обсъдила и анализирала правилно всички законови предпоставки, които обосновават задържането под стража на Грандев и на Георгиев И този съд намира, че събраните доказателства, гласни свидетелства и други материали по безспорен начин обосновават предположението, че тримата мъже са съпричастни към документната измама. ВОС потвърждава извода, че е реална опасността кредитния инспектор и банковия посредник да се опитат да извършат друго престъпление като въздействат на неразпитани още свидетели. Втората съдебна инстанция днес прецени, че неправилно Районният съд е преценил степента на съучастие на Богомил Маринов и това, че той може да се укрие от наказателно преследване. ВОС намира, че определянето на "домашен арест" спрямо този обвиняем, съобразено с чистото му съдебно минало, процесуалното му поведение и разкаяние ще гарантира участието му в следващите процесуално - следствени действия и ще го лиши от възможността да извърши друго престъпление.
Определенията на Варненския окръжен съд, с които беше потвърден постоянният арест на Пламен Грандев и на Ростислав Георгиев и изменена в "домашен арест" мярката на Богомил Маринов, тримата разследвани за документни престъпления, свързани с отпускането на кредити са окончателни.



Още по темата: общо новини по темата: 3
14.02.2011 »
14.02.2011 »
11.02.2011 »






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Катастрофа с военнотранспортен самолет край авиобаза Граф Игнатиево
Отношенията София-Скопие
Ружа Игнатова попадна под ударите на прокуратурата
Избори в САЩ
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: