Потвърдиха ареста на младеж, разследван за грабежа и убийството на хазяина си

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
12:34 / 22.03.2011
1585
Георги Иванов, вторият от двамата младежи, разследвани затова, че в съучастие ограбили хазяина си и го убили, обжалва днес първоначалното си задържане под стража пред Апелативния съд във Варна. Втората съдебна инстанция потвърди ареста на 21-годишния Георги, който заедно с приятеля си Диян Ованезов са привлечени като обвиняеми за грабеж, придружен с убийството на 76-годишния Тодор Палендаков.

Миналата седмица, след сигнал от роднина на пострадалия, полицията откри на бул. "Цар Освободител" 93 във Варна тялото на удушения възрастен мъж. Диян и Георги бяха арестувани броени часове след това. На 16 март ВОС задържа под стража двамата младежи. Диян е направил пълни самопризнания и подробно е описал действията на двамата както преди, така и след извършване на престъпното деяние. В хода на съдебното заседание днес стана известно, че показания вече е дал и Георги. Той отрича да има нещо общо със смъртта на възрастния мъж и сподели дори в съдебната зала, че е бил изненадан и шокиран от това, на което е станал свидетел в дома на хазяина на Диян. Според обвинението обаче всички данни и свидетелства, събрани до настоящия момент установяват съпричастието на Георги към тежките престъпления, за които се разследва.

Апелативният съд определи като неоснователна жалбата на защитата на Георги и потвърди законосъобразността на най-тежката мярка за процесуална принуда, която младият мъж търпи. И този съд потвърждава, че към настоящия момент всички събрани данни и доказателства обосновават предположението, че Георги е съпричастен към изключително тежкото престъпление. Този съд не коментира въпроса с вината за престъпните деяния, още повече, че разследването е в самото начало. Съдът днес прие доказателства, че младежът е адресно регистриран в жилището на майка си, но според обвинението, има свидетелски показания, според които Георги е споделял квартирата на Диян. Според въззивната инстанция, високата санкция, която законът предвижда за грабеж, придружен с убийство - от 15 до 20 години затвор, доживотен, или доживотен затвор без право на замяна води до извода, че Георги може да се укрие от наказателно преследване.

Определението, с което Варненския апелативен съд потвърди законосъобразността на първоначалния арест на Георги Иванов, разследван заедно с Диян Ованезов за грабеж, придружен с убийството на 76-годишния Тодор Палендаков не подлежи на обжалване.

Виж коментарите (0)

Още по темата (4):
14.06.2012 Подсъдим промени показанията си и пое изцяло вината за грабеж и убийство, извършено в съучастие
17.03.2011 Замесен в убийството на хазяина си се разплака в съда
16.03.2011 Постоянен арест за двамата младежи, разследвани за убийството на хазяина си
14.03.2011 Квартиранти убиха хазяина си, искали му пенсията
Още новини от Новини от Варна:
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал
След проливния дъжд във Варна: Силно наводнени улици, движението ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).