Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Потвърдиха ареста на младеж, разследван за грабежа и убийството на хазяина си
Автор: Екип Varna24.bg 12:34 / 22.03.2011Коментари (0)1585
© Varna24.bg
Георги Иванов, вторият от двамата младежи, разследвани затова, че в съучастие ограбили хазяина си и го убили, обжалва днес първоначалното си задържане под стража пред Апелативния съд във Варна. Втората съдебна инстанция потвърди ареста на 21-годишния Георги, който заедно с приятеля си Диян Ованезов са привлечени като обвиняеми за грабеж, придружен с убийството на 76-годишния Тодор Палендаков.

Миналата седмица, след сигнал от роднина на пострадалия, полицията откри на бул. "Цар Освободител" 93 във Варна тялото на удушения възрастен мъж. Диян и Георги бяха арестувани броени часове след това. На 16 март ВОС задържа под стража двамата младежи. Диян е направил пълни самопризнания и подробно е описал действията на двамата както преди, така и след извършване на престъпното деяние. В хода на съдебното заседание днес стана известно, че показания вече е дал и Георги. Той отрича да има нещо общо със смъртта на възрастния мъж и сподели дори в съдебната зала, че е бил изненадан и шокиран от това, на което е станал свидетел в дома на хазяина на Диян. Според обвинението обаче всички данни и свидетелства, събрани до настоящия момент установяват съпричастието на Георги към тежките престъпления, за които се разследва.

Апелативният съд определи като неоснователна жалбата на защитата на Георги и потвърди законосъобразността на най-тежката мярка за процесуална принуда, която младият мъж търпи. И този съд потвърждава, че към настоящия момент всички събрани данни и доказателства обосновават предположението, че Георги е съпричастен към изключително тежкото престъпление. Този съд не коментира въпроса с вината за престъпните деяния, още повече, че разследването е в самото начало. Съдът днес прие доказателства, че младежът е адресно регистриран в жилището на майка си, но според обвинението, има свидетелски показания, според които Георги е споделял квартирата на Диян. Според въззивната инстанция, високата санкция, която законът предвижда за грабеж, придружен с убийство - от 15 до 20 години затвор, доживотен, или доживотен затвор без право на замяна води до извода, че Георги може да се укрие от наказателно преследване.

Определението, с което Варненския апелативен съд потвърди законосъобразността на първоначалния арест на Георги Иванов, разследван заедно с Диян Ованезов за грабеж, придружен с убийството на 76-годишния Тодор Палендаков не подлежи на обжалване.



Още по темата: общо новини по темата: 4
14.06.2012 »
17.03.2011 »
16.03.2011 »
14.03.2011 »






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Отношенията София-Скопие
Ружа Игнатова попадна под ударите на прокуратурата
Избори в САЩ
Парламентарни избори октомври 2024 г.
България в еврозоната
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: