Потвърдиха ареста на младежа, уличен за убийството в с.Тръстиково

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
15:28 / 02.12.2008
1026
Правилно и законосъобразно е определението на Варненския окръжен съд от миналата седмица, с което Мартин Радев от с.Тръстиково, община Девня, обвинен за убийството на 18 годишния Светлан от същото село бе задържан под стража. Това записа днес в свое определение състав на Варненския апелативен съд и потвърди ареста на 19 годишния младеж. Мартин бе привлечен като обвиняем по досъдебно производство на IV РПУ на МВР затова, че на 22 ноември тази година умишлено убил Светлан Стоянов, който починал от раните, нанесени с нож по тялото му. Ден след убийството обвиняемият даде показания пред съдия и направи пълни самопризнания за стореното.

Според въззивната инстанция първоинстанционният съд правилно се е позовал на събраните в хода на разследване доказателства, въз основа на които е направил обоснован извод, че Мартин е автор на престъплението. Законът предвижда за това деяние - лишаване от свобода от 10 до 15 години. ВОС е съобразил, че тежката санкция е основание и за реалната опасност, че младежът може да се укрие от разследването, което все още е в начален етап. Убитото момче и Мартин са от едно село и според въззивния съд това обстоятелство би повлияло пряко и косвено върху поведението на обвиняемия.

Пресслужбата на съда припомня, че вражда между семействата на двете момчета повлияла и на техните отношения. Във вечерта на убийството Мартин решил да изясни проблемите между двамата и изчакал Светлан да излезе от заведение. Той нанесъл първия удар в областта на корема и след като Светлан побягнал го догонил и пробол вече в гръб. Продължил да нанася удари с ножа и пред дома му. Пострадалото момче успяло да каже на родителите си кой му е причинил ударите и малко по-късно починало от раните си в Центъра за спешна помощ в Девня. Мартин е задържан часове по-късно и направил пълни самопризнания.


Виж коментарите (0)

Още по темата (12):
19.06.2009 Обжалват близо 15 годишна присъда за убийството на Светлан от с.Тръстиково
29.04.2009 Майката на Светлан: Мартин трябва да се пържи в пъкъла
29.04.2009 Приключи протестното шествие из Варна
29.04.2009 Шествие от протестиращи обикаля Варна
29.04.2009 Присъда от 14 години и 11 месеца за убиеца на Светлан от Тръстиково
29.04.2009 Гледат делото за убиеца на Светлан от Тръстиково, пак протест пред съда
Още новини от Новини от Варна:
Нападения над хора и други животни: Тормоз и страх заради глутниц...
Какво ще бъде времето във Варна днес
БСП - Обединена левица регистрира листата си за вота във Варна
Варна отпразнува тържествено 116-та годишнина от обявяването на Н...
Йордан Цонев повежда листата на "ДПС-Ново начало" във Варна
Ядосани туристи пред "Аладжа манастир" заради "вход свободен"


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).