Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Потвърдиха ареста на обвинен в сводничество
Автор: Екип Varna24.bg 16:36 / 01.08.2008Коментари (0)1302
© Varna24.bg
Варненският окръжен съд потвърди ареста на Константин Костов, обвинен, че като организатор и ръководител на престъпна група склонявал към проституция 8 жени и организирал трафика им, за да проституират под прикритието на клубове за масаж във Варна и на територията на к-с "Зл.пясъци". 38 годишният варненец е в ареста от септември миналата година, след като бе разкрита дейността на престъпната група, действала в клубовете "Криси" и "Ели". Заедно с Константин като организатор бе посочен и Ясен Янев, който преди година бе екстрадиран Австрия, за да бъде съден за същите престъпления. От името на фирма "К + Я " ООД Константин сключвал договорите с момичетата, които работили в клубовете за масаж.

Пресслужбата на съда припомня, че за по малко от година разследването по това дознание приключи и във Варненския окръжен съд бе внесен обвинителен акт. Освен Константин, спрямо когото има повдигнати 17 обвинения за тежки престъпления, подсъдими по делото са съдружникът му Ясен Янев, охранителят от клуб "Криси" Иван Павлов, организаторът на дейността на клуб "Ели" Сергей Иванов и чичото на Константин - Камен Костов, който заел мястото на Сергей след напускането му. Още на първото насрочено съдебно заседание по това наказателно дело на 14 юли тази година, ВОС го върна на прокуратурата, за отстраняване на допуснати процесуални нарушения, свързани с повдигнатите обвинения спрямо Ясен Янев.

Днес съдът се запозна с резултатите от тройната съдебно-медицинска експертиза, назначена от ВОС след твърдяно от Константин рязко влошаване на здравословното му състояние. Експертите са преценили, че Костов може да се лекува медикаментозно при условията на местата за лишаване от свобода и да спазва строга диета. Съдът двукратно е изразявал становище, че събраните материали както по дознанието, така и посочените по наказателното дело /преди да бъде върнато на прокуратурата/, водят до категоричния извод за авторството на тежките престъпления, за които Константин се обвинява. Независимо от чистото му съдебно минало и постоянния му адрес във Варна Костов ще остане в ареста. Основанията за това са сериозният брой на повдигнатите спрямо него обвинения - общо 17 на брой като организатор и ръководител на престъпна група, склонявала жени към проституция и за трафик им, с цел да проституират под прикритието на клубове за масаж във Варна и в курорта "Зл.пясъци". Тези аргументи водят съда до извода, че ако е на свобода Константин може да се укрие от наказателната репресия или да се опита да въздейства върху свидетелки по делото.

Днес пред съда бяха представени и документи от Република Австрия, от които е видно, че съдружникът на Константин - Ясен Янев ще бъде предсрочно освободен от австрийски затвор на 5 септември. Янев ще бъде експулсиран веднага за България, за да се извършат с него следствени действия и да му бъдат предявени обвиненията по това наказателно дело. Едва след извършване на тези процесуални действия обвинителният акт срещу петимата мъже може да бъде внесен отново във ВОС и да се насрочи съдебното заседание. Ако Константин обжалва днешното определение на ВОС, с което бе потвърден ареста му той ще се яви пред Варненския апелативен съд на 5 август от 11,00 часа.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Реформи в БДЖ
Лято 2024
Бюджет 2025
Катастрофи в България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: