Потвърдиха ареста на обвинен за убийството на възрастен мъж от Старо Оряхово

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
12:23 / 21.11.2011
989
Асен Алексиев, разследван заради убийството на 71-годишния си съсед Димитър Кирязов от Старо Оряхово, Варненска област, ще продължи да пребивава в ареста. Днес Варненският окръжен съд (ВОС) остави без уважение молбата на обвиняемия за изменение в по-лека на мярката за процесуална принуда.

33-годишният мъж е в ареста от 20 май тази година с определение на ВОС, след като беше привлечен като обвиняем по дознание на ПУ Долни Чифлик. Три дни по-рано трупът на приятеля му Димитър беше открит в дома, който възрастния човек обитавал сам. Още първите следствени действия и назначените експертизи установиха, че по тялото на жертвата има 2 прободни рани в шията, множество следи от удари с ръце, крака и травматични увреждания с различни предмети.
6 месеца по-късно ВОС не намери основание да измени мярката за неотклонение на Асен.

Следствените действия са потвърдили наличието на обоснованото предположение, че именно Алексиев е извършител на престъпното деяние. В хода на съдебното заседание днес стана ясно, че спрямо Асен вече има прецизиране на обвинението за убийство, извършено по особено мъчителен за жертвата начин и с особена жестокост. За такова престъпление законът предвижда наказание от 15 до 20 години затвор, доживотна присъда или доживотен затвор без замяна. Тежестта на деянието и особената строгост на закона водят съда до потвърждаване на първоначалния извод, че ако е на свобода, Асен може да се опита да избегне наказателно преследване.

Ако обжалва днешното определение на ВОС, Алексиев ще се яви пред Варненския апелативен съд на 29 ноември 2011 година, от 10,00 часа.

Виж коментарите (0)

Още по темата (3):
24.02.2012 Убиецът от Старо Оряхово: Наричаше ме "мангал“, случайно му прерязах
гърлото
23.02.2012 20 г. затвор за убиеца от Старо Оряхово, умъртвил своя приятел
20.05.2011 Постоянен арест за уличения в убийството на възрастен мъж от Старо Оряхово
Още новини от Новини от Варна:
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал
След проливния дъжд във Варна: Силно наводнени улици, движението ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).