Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Потвърдиха ареста на престъпна група, произвеждала и пласирала фалшиви пари
Автор: Екип Varna24.bg 17:35 / 03.05.2011Коментари (0)783
Апелативният съд във Варна днес потвърди арестите на всеки един от 4-мата мъже, разследвани за участие в престъпна група, създадена да произвежда и да пласира фалшиви евро, долари и лева. На 21 април, при закрити врати, заради приложените СРС, Варненският окръжен съд определи най-тежките мерки за неотклонение спрямо шуменците Валентин Василев (40 год.), Владимир Николов(38 год.), Томи Хорозов (42 год.) и техния съгражданин, който живее във Варна Петър Лалев, на 42 години. Всеки един от тях е привлечен като обвиняем за участие в престъпна група, действала на територията на три района - в Шумен, Варна и Нови пазар, създадена да организира производството и да пласира неистински парични знаци.

Пресслужбата на съда припомня, че на 19 април тази година при съвместна акция на Областните дирекции на полицията във Варна и Шумен и на ГДБОП в два имота в Шумен и региона бяха открити и иззети две офсетови печатарски машини, служили за изготвянето на неистински парични знаци. Групата била наблюдавана няколко месеца. Тя е организирана и ръководена във Варна, като извършвала дейността си на територията на морската столица, в Шумен и Нови пазар.

Открита била компютърна конфигурация от четири компютъра и печатащи устройства за предпечатна подготовка на тези знаци. Едната печатница е била разкрита на ул. "Тича " в Шумен и точно край нея е бил задържан Владимир. Органите на реда иззели плаки за производството на банкноти от 100 евро, огромно количеството полуфабрикати и фалшиви пари с различен номинал. При последващите действия на на полицията, на друг адрес в Шумен, в гаража на Томи е намерена втора офсетова машина, както и багрила и субстанции, листи с отпечатани фрагменти, компютърна техника и други вещи, предназначени за печатане на документи и на неистински парични знаци. Пак там са намерени плаки за производство на левови банкноти с номинал 50 лева. На адрес в Нови пазар бяха намерени 65 сто доларови банкноти.

Днес Варненският апелативен съд сподели всички изводи и основания на първата съдебна инстанция, според които най-адекватната мярка за процесуална принуда спрямо 4-та обвиняеми мъже е "задържане под стража". Освен за участие в престъпна група, Валентин, Владимир и Томи ще бъдат разследвани за производството и за прокарването в обръщение на фалшивите парични знаци. Василев ще отговаря през закона и за откритите у него боеприпаси и оръжие - пушка помпа марка "Маверик", които са незаконно притежавани. И този съд намира, че събраните в хода на разследването доказателства, материали, иззетите вещи, техниката, печатните машини, фалшивите пари, както и секретната справка от приложените СРС по категоричен начин обосновават предположението за участие на всеки един от 4-та в престъпното сдружение. Установено е безспорната връзка между тях. Нещо повече. Лалев и Николов вече имат по една присъда в биографията си за същото деяние и макар, че са реабилитирани по право, съдът цени това като лоши характеристични данни.

Производството и разпространението на фалшиви парични знаци е тежко престъпление по смисъла на закона, който предвижда него наказание лишаване от свобода от 5 до 15 години. Въззивният съд споделя и другото основание за постоянния арест на Василев, Николов, на Хорозов и на Лалев. Заради високата санкция на закона, има реална опасност всеки един от тях да се укрие от наказателно преследване или да извърши друго престъпно деяние.

Определенията на Варненския апелативен съд, с които бяха потвърдени арестите на 4-та мъже, разследвани за участие в престъпна група, създадена да произвежда и да пласира фалшиви евро, долари и лева не подлежат на обжалване.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Катастрофи в България
Катастрофа с военнотранспортен самолет край авиобаза Граф Игнатиево
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Борба за влияние в Близкия Изток
Влизането на България в Шенген
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: