Потвърдиха ареста на трима, задържани с амфетамини в шуменско село

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
12:45 / 27.04.2010
588
Тримата бургазлии, задържани с амфетамини и кокаин при спецакция на полицията в шуменското с. Ивански ще продължат да пребивават в ареста, след като днес състав на Апелативния съд във Варна потвърди мерките им за неотклонение „задържане под стража", определени от Окръжния съд в Шумен.

Пресслужбата на съда припомня, че на 14 април тази година първоинстанционният съд определи най-тежката мярка за процесуална принуда спрямо бургазлиите Димитър Желязков, Милко Иванов и Иван Радев, както и спрямо Марин Петков от Шумен. Групата била задържана дни преди това в заведението на Петков в с.Ивански и то в момент, когато са разфасовали амфетамини и кокаин. Марин и Милко се опитали дори да скрият дрогата в аспиратора на кухнята в заведението. Именно там било открито ловно оръжие и патрони за него. От всеки един от задържаните полицаите иззели и различно количество кокаин и амфетамини. И четиримата са обвиняеми по досъдебно производство, което е започнало месец и половина преди задържането им срещу неизвестен извършител. 28 годишният Желязков и 38 годишният му съгражданин Иванов имат повдигнати по две обвинения - за участие в организирана престъпна група заедно с Петков, създадена за държане и разпространение на наркотични вещества, както и за притежанието на амфетамини и на кокаин. 26 годишният Иван Радев е разследван на този етап само за притежанието на около 100 грама кокаин. Той е направил пълни самопризнания и е готов да съдейства на разследването.

За да потвърди законосъобразността на мерките за неотклонение на всеки един от тримата бургазлии, днес Апелативният съд се запозна както с материалите, събрани в хода на досъдебното производство, в това число и със СРС, така и с аргументите на Шуменския окръжен съд. Въззивната инстанция споделя изводите на първоинстанционния съд, свързани с наличието на обосновано предположение, че всеки един от тримата обвиняеми е съпричастен към престъпните деяния, за които се разследва. Престъпленията са тежки по смисъла на закона и водят и този съдебна инстанция до извода, че ако са на свобода Желязков, Иванов и Радев може да се укрият или да извършат други престъпления. Основание за такова заключение съдът намира и в съдебните биографии на тримата съграждани. Всеки един от тях е осъждан за различни престъпления, в това число за участие в престъпни групи, както и за разпространение на наркотици и грабеж И за втората съдебна инстанция е ясно, че в хода на разследването ще се изясни ролята и мястото на всеки един от уличените в престъпната схема. Ето защо Варненският апелативен съд остави без уважение жалбите на защитниците на тримата бургазлии и потвърди определенията на Шуменския окръжен съд, с които Желязков, Иванов и Радев са „задържани под стража". Шуменецът Марин Петков днес не обжалва ареста си.

Определенията на Апелативния съд във Варна не подлежат на обжалване.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Ето къде във Варна утре няма да има ток
Синоптиците казаха какво ще бъде времето по морето утре
Стартира кръводарителска кампания във Варна
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).