Потвърдиха ареста на тримата от групата на „Чирпанския”

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
14:11 / 12.05.2009
1101
Николай Т./29г./, с прякор "Чирпанския", Петър Бл./26г./ и Диян М./24г./, които са а ареста от края на април тази година по обвинение за участие в престъпна група за разпространение на наркотици във Варна ще продължат да обитават ареста. Днес Варненският апелативен съд остави без уважение жалбите на адвокатите им да бъдат изменени в по-леки процесуалните мерки за принуда и потвърди определенията на Окръжния съд, с което тримата мъже бяха задържани под стража. Николай и Петър бяха арестувани часове след като  ВОС отложи наказателен процес, по което двамата, заедно с други 6 лица от криминалния контингент, сред които и брата на Диян, са подсъдими по делото на така наречената "наказателна бригада" за контрол и разпространение на дрога във Варна. Този наказателен процес е насрочен за 8 юни 2009 година.

За да потвърди законосъобразността на арестите въззивната апелативна инстанция се съобрази с изводите на първоинстанционния съд, направени на базата на събраните в хода на разследването доказателства. Тримата мъже са били наблюдавани в продължителен период от време, в това число и със СРС. Освен тях, съдът е обсъдил и събраните гласни, писмени материали, други веществени доказателства и данни. Всички те, преценени в съвкупност по категоричен начин обосновават извода, че Николай, Петър и Диян са съпричастни към престъпленията, за които се разследват. За всеки един от тях и втората съдебна инстанция стига до извода, че ако е на свобода може да се укрие или да извърши друго престъпление. Тримата мъже имат тежко съдебно минало. Николай е осъждан два пъти за същите деяния, за които се разследва сега /участие в престъпна група за разпространение на наркотици чрез сила, заплахи и принуда, и по които има висящо пред ВОС наказателно дело. Студентът Петър Бл. вече е осъждан за грабежи, кражба и друго престъпление. Той е подсъдим заедно с Николай по делото на "наказателната бригада", изнудвала със сила и заплахи наркозависими лица да продават наркотици. В съдебната биография на  Диян, чийто брат Мирослав е в „наказателната бригада", има присъди за грабежи, изнудване и други престъпления.

Определенията, с които Апелативният съд потвърждава арестите на Чирпанския, на Петър Бл. и на Диян М. са окончателни.


Виж коментарите (0)

Още по темата (9):
01.03.2010 Чирпанския и бандата му с още една присъда от ВОС
18.02.2010 Общо 41 години затвор за "наказателната бригада" на Чирпанския
25.08.2009 Залятият с киселина - свидетел срещу групата на Чирпанския
24.08.2009 Заляха с киселина 32-годишен мъж
27.07.2009 Съкилийници пребиха украинец в ареста
26.06.2009 Потвърдиха ареста на "Чирпанския"
Още новини от Новини от Варна:
Нападения над хора и други животни: Тормоз и страх заради глутниц...
Какво ще бъде времето във Варна днес
БСП - Обединена левица регистрира листата си за вота във Варна
Варна отпразнува тържествено 116-та годишнина от обявяването на Н...
Йордан Цонев повежда листата на "ДПС-Ново начало" във Варна
Ядосани туристи пред "Аладжа манастир" заради "вход свободен"


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).