Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Потвърдиха ареста наркодилър от ромската махала във Варна
Автор: Екип Varna24.bg 13:41 / 09.02.2010Коментари (0)729
4 месеца след първоначалния арест на Стефан Ат., задържан под стража заради участието му в престъпна група за разпространение на наркотици, днес Апелативният съд във Варна потвърди наложената му най-тежка процесуална мярка за принуда „задържане под стража". Въззивният съд определи като законосъобразно определението на Варненският окръжен съд от края на януари тази година, с което е оставена без уважение молбата на обвиняемия за изменение в по-лека на мярката за неотклонение. Пресслужбата на съда припомня, че от средата на октомври миналата година Стефан Ат. и още 6 лица са обвиняеми по Досъдебно производство на Първо РПУ на ОД МВР във Варна за участие в престъпна група за разпространение на наркотици. Някои от групата, в това число и Стефан са обвинени и за притежание на различни видове дрога. Освен Стефан в следствения арест са Йосиф Ос., Филип Мих., Богомил Ган., Лоренцо Ст., Емилия Дан., и Алдин Ен..

От седмината първа в ареста попадна Емилия Дан., сочена за организатор и ръководител на група за наркоразпространение. Тя вече има ефективно изтърпяна присъда за същото престъпление. Заедно с нея, но с по-леки мерки за неотклонение „домашен арест" бяха задържани семейство Десислава и Александър Ат.. У всеки един от тях полицаите открили различни количества хероин. Разследващите установили, че към организираната от Емилия група принадлежи и Алдин Ен.

Стефан Ат. е част от групата, която според разследващите е ръководена от Лоренцо и в която участие имат Йосиф Ос., Филип Мих, сина му Радослав и Богомил Ган. Те били група конкурент на дилърите, ръководени от Емилия Дан.

Днес Варненския апелативен съд потвърди изводите на първата съдебна инстанция, които се основават на събраните в хода на разследването 5 тома материали и доказателства. По категоричен начин е обосновано предположението, че Стефан е част от групата, ръководена от Лоренцо, която разпространявала дрога в ромската махала. Сред доказателствата е и тефтер, където се водил точен отчет на количествата предназначени за продажба и отчет на парите, събрани от търговията с хероин. Апелативният съд изцяло споделя изводите на ВОС, че и към настоящия момент не е отпаднала опасността ако е с по-лека мярка за неотклонение Стефан Ат. да извърши друго престъпление или да се укрие, както е направила майка му, след началото на разследването, по което тя също е била призована. И според втората съдебна инстанция престъпленията, за които обвиняемият се разследва са тежки по смисъла на закона и с висока степен на обществена опасност.

Определението на Варненския апелативен съд е окончателно.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Актуални теми
Световна черна хроника
Отбелязване на Деня на Независимостта
Парламентарни избори октомври 2024 г.
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Катастрофи в България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: