Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Потвърдиха домашния арест на разследван за компютърни престъпления
Автор: Екип Varna24.bg 15:19 / 29.10.2013Коментари (0)981
©
Варненският апелативен съд остави без уважение частния протест на прокуратурата в Силистра, която поиска най-тежката мярка за неотклонение за Явор Йорд., разследван с други лица за притежанието и изготвянето на скимиращи устройства, както и за незаконно притежание на оръжие и боеприпаси.

В края на миналата седмица Окръжният съд в Силистра определи Явор да търпи втората по тежест процесуална мярка за принуда - "домашен арест". На 17 октомври тази година той е привлечен като обвиняем за посочените две тежки престъпления. Разследването е започнало в началото на м.септември тази година, след задържането на двама молдовци, които съхранявали в преносим компютър информация за чужди банкови карти. Бързите следствени действия установили връзка между чужденците и лица от криминалния контингент в Силистра, занимаващи се с изработката на скимиращи устройства. При проверка на постъпилата при следствените действия информация бил претърсен и дома на 32 годишния Явор в с.Калипетрово. Според разследващите, иззетите от дома му вещи, в т.ч. боеприпаси и пистолет имали отношение към установената престъпната дейност.

Днес Варненският апелативен съд анализира събраните доказателства, които потвърждават обоснованото предположение, че обвиняемият е съпричастен към двете престъпни деяния, за които се разследва. Въззимната апелативна инстанция потвърди и изводите на Окръжния съд Силистра, според които няма опасност Явор да се укрие от наказателно преследване или да извърши друго престъпно деяние. Основание за този извод се крие в обстоятелството, че след като разбира, че е търсен от органите на реда, Явор се връща от Холандия, където работи и сам се явява пред разследващите, за да сътрудничи. Другите лица, разследвани по това досъдебно производство са задържани под стража.

Определението, с което Варненският апелативен съд потвърди "домашния арест" на Явор Йорд. от с.Калипетрово, обл.Силистра, разследван за притежанието и изготвянето на скимиращи устройства, както и за незаконно притежание на оръжие и боеприпаси е окончателно.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Борба за влияние в Близкия Изток
Влизането на България в Шенген
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Отношенията София-Скопие
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: