Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Потвърдиха мярката за неотклонение на Веселин Данов
Автор: Екип Varna24.bg 12:26 / 23.09.2008Коментари (0)1357
© Impact Press Group
Шестимата мъже, обвиняеми по досъдебно производство на Областната дирекция на МВР във Варна, затова, че са участници в престъпна група, организирана и ръководена от Веселин Данов, за склоняване на жени към проституция, пране на пари и трафик на хора ще останат в ареста, след като днес състав на Варненския апелативен съд определи като неоснователни жалбите на адвокатите им и потвърди определенията на Окръжен съд Варна от миналата седмица, с които групата бе първоначално задържана под стража. Така Веселин Данов/55год/, синът му Христо Данов/27г./ , Асен Живков/21г/, Ивайло Иванов/37г./, Симеон Симеонов/32г./ и Петър Петров/22г./ ще останат в ареста.

Както първоинстанционният съд така и въззивната апелативна инстанция уважи искането на държавното обвинение и разгледа всяка една от жалбите на обвиняемите при закрити врати, за да бъде предотвратена опасността да бъде разгласена защитена от закона информация. Съдът прие днес множество експертизи, които удостоверяват различните заболявания на Данов - старши и записа в определението си, че само съдебно-медицинска експертиза може да установи дали здравословното състояние на общинския съветник от Българската партия на справедливостта му позволява да пребивава в ареста. В хода на днешните съдебни заседания стана известно, че с още 4 месеца е удължен срокът на досъдебното производство срещу групата, което е започнало през юли месец тази година.

Пресслужбата на съд припомня, че Веселин Данов е с най-сериозни обвинения. Той е разследван затова, че организирал и ръководил престъпната група, както и за други две престъпления, едното от които извършено в съучастие със сина му Христо. Двамата заплашили Н. И. да им предаде сумата от 2000 евро. Третото обвинение е свързано с двукратно получените от Данов суми от по 1000 лв, за които е знаел, че са придобити от престъпна дейност, свързана с проституиращите жени. Младият Данов, който също като баща си е общински съветник от Българската партия на справедливостта е обвинен както за участие в престъпната група, така и за изнудването на Н.И. С най-много обвинения /5 на брой /е Ивайло, който освен участието в престъпната група ще бъде разследван за трафик на хора и свождане към проституция. Такива са и обвиненията на Асен, а по отношение на Симеон е повдигнато обвинение за участие в организираната престъпна група.

Апелативният съд прецени всички събрани до настоящия момент гласни и писмени доказателства, протоколите от разпитите на свидетелите, дадени пред съдия, както и тези от претърсването и изземването. От всички тях съдът може да направи обосновано предположение, че Веселин Данов, синът му Христо, Асен Живков, Ивайло Иванов, Симеон Симеонов и Петър Петров са извършили деянията, за които се разследват. Достоверността на събраните доказателства и на правните квалификации не бяха предмет на днешните производства.

Съвкупната преценка на доказателствата, събрани в хода на досъдебното производство води съда до обоснован извод, че Веселин Данов е ръководил, а Асен, Ивайло, Симеон, Христо и Петър са участвали с различни позиции и роли в престъпната група, създадена да върши тежки, умишлени престъпления, които се наказват строго от закона. Свидетелски показания дадени пред съдия документират преките връзки между членовете на групата за конкретни действия, контрол и изпълнение, свързани със склоняването към проституция, трафика на жените, пране на пари и изнудване. Има данни , че Ивайло, Симеон и Петър са започнали престъпната дейност по свождане към проституция на конкретни лица, трафик на жени и пране на пари още през лятото на миналата година. По делото по безспорен начин е установена ръководната функция на Данов-старши, както и сравнително високото място в престъпната структура на Симеон Симеонов, който е осъществявал контрол върху престъпната дейност. Симеонов е бил управител, а Ивайло съдружник в заведението, където момичета са били свождани към проституиране. Парите от престъпната дейност са били строго следени и отчитани.

Въззивният съд потвърди изводите на Варненския окръжен съд, основани на конкретни доказателства, че има опасност ако са на свобода всеки един от 6-та мъже да се опитат да окажат въздействие върху участници в досъдебното производство и с това да извършат ново престъпление.

Определенията на Варненския апелативен съд, с които са потвърдени арестите на 6-та мъже от престъпната група, създадена за склоняване на жени към проституция, трафик на хора и пране на пари са окончателни и не подлежат на обжалване.




Още по темата: общо новини по темата: 102
21.03.2012 »
23.02.2012 »
28.10.2011 »
09.02.2011 »
01.12.2010 »
19.11.2010 »
предишна страница [ 1/17 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
България и Войната в Украйна
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Скандално от Северна Македония: Българският език не съществува, ние ги
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Български тенис
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: