Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Потвърдиха паричната гаранция на полицаите, поискали подкуп от пиян шофьор
Автор: Екип Varna24.bg 15:39 / 05.07.2011Коментари (0)622
©
Апелативният съд във Варна определи като неоснователен протеста на Варненска окръжна прокуратура и потвърди определенията на Варненския окръжен съд от миналата седмица, с които спрямо тримата полицаи от Второ РУ на МВР във Варна, разследвани заради подкупа, който поискали от шофьор, спрян за проверка беше определена парична гаранция от по 2000 лева за всеки един. Старши полицаите от "Охрана на обществения ред" при II РУ на МВР във Варна Симеон Кипров(32 г.), Борислав Димитров(35 г.) и Стоян Сарийски(35 г.) са обвиняеми по досъдебно производство на Окръжен следствен отдел при Варненска окръжна прокуратура, след като бяха задържани със 180 лева, поискани от шофьор, управлявал в нетрезво състояние автомобила си.

Въззивната апелативна инстанция споделя основанията на Окръжен съд Варна, които са формирани въз основа на събраните до настоящия момент гласни, писмени доказателства и други материали. Сред тях са показанията на преките свидетели на деянието, които са събрали парите за поискания подкуп. Една от тях е записала на мобилния си телефон номерата на банкнотите, които предава, както и номера на полицейския автомобил. Кипров, Димитров и Сарийски са били разпознати по категоричен начин от всички преки свидетели на деянието. И за този съд е обосновано предположението, че всеки един от обвиняемите полицаи е съпричастен към престъплението, извършено в съучастие.
Апелативният съд оценява като законосъобразни изводите, че няма реална опасност тримата служители на реда да се укрият от наказателно преследване или да извършат други престъпления. Кипров, Димитров и Сарийски имат чисто съдебно минало, семейни са, с малки деца, а Борислав съвсем скоро очаква второ дете. Фактът, че със Заповед на Директора на ОД на МВР Варна срещу полицаите е започнало дисциплинарно производство и те временно са отстранени от работа води и този съд до извода, че.няма опасност който и да е от тримата да се опита да препятства разследването. Освен това всички основни свидетели вече са дали показания и то пред съдия.

Определенията на Варненския апелативен съд, с които бе потвърдена паричната гаранция от 2000 лева за всеки един от тримата полицаи от Второ РУ на МВР във Варна, разследвани заради подкупа, който поискали от шофьор, спрян за проверка не подлежат на обжалване.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Борба за влияние в Близкия Изток
Влизането на България в Шенген
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Отношенията София-Скопие
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: