Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Потвърдиха първоначалния арест на един от групата скимъри от Шумен, задържани в началото на м.Май
Автор: Екип Varna24.bg 14:54 / 17.05.2011Коментари (0)707
Варненският апелативен съд потвърди законосъобразността на първоначалния арест на Йордан Йорданов, един от групата скимъри, разследвани за участие в престъпна група, организирала трансгранична престъпна дейност по изготвянето и използването на устройства за манипулиране на банкомати. Йордан е в ареста с определение на Шуменския окръжен съд от 7 май тази година, заедно със Станко Каменов и Камен Иванов. Тримата са обвиняеми по досъдебно производство, наблюдавано от Шуменска окръжна прокуратура затова, че от 2010 година, до началото на м. май тази година, заедно с други лица организирали престъпно група, създадена за изработването и използването на скимиращи устройства. Престъпното сдружение е действало на територията София, Шумен, Търговище и Свищов.

Пресслужбата на съда припомня, че след акцията на ГДБОП и на няколко териториални звена на дирекцията по разкриване дейността на групата стана известно, че мащабите на престъпната дейност се простират и върху няколко европейски държави, сред които Испания и Франция. Не случайно сред обвиняемите лица е привлечен и братът на Йордан - Димитър, който живее в Испания и вече е разследван от местните власти за тези престъпления. Още в първите дни на следствието полицията иззела специализирана техника, с която групата е действала от миналата година. От различни адреси в София, Търговище, в Шумен и в Свищов са иззети устройства за изработването на скимираща техника, различни заготовки на фалшиви банкови карти, компютърни конфигурации, флаш-памети и множество други вещи, служили за престъпната дейност на групата.

Днес Варненският апелативен съд потвърди изцяло всички изводи на първата съдебна инстация в Шумен, обосновали първоначалния арест на 32 годишния Йордан. И според този съд, събраните до настоящия момент гласни, писмени доказателства, множеството други вещи и материали по категоричен начин обосновават участието на Йордан в престъпната схема. Съдът направи своите изводи и въз основа на голямо количество секретни справки, според които по безспорен начин е установена връзката между участниците в групата. Апелативният съд потвърди най-тежката мярка за процесуална принуда на Йордан въпреки чистото му съдебно минало. С по-голяма тежест са доказателствата за открити части от скиминг устройства в софийската му квартира, както и честите му пътувания в страни от ЕС, в това число и до Испания, където живее брат му Димитър. Въпреки че е адресно регистриран в Шумен, Йордан живее в столицата. Преценката на всички тези факти води и въззивния съд до извода, че ако е на свобода Йорданов може да се укрие или да извърши друго престъпно деяние.

Определението на Варненския апелативен съд, с което бе потвърден първоначалния арест на Йордан Йорданов, един от групата скимъри, разследвани за участие в престъпна група, организирала трансгранична престъпна дейност по изготвянето и използването на устройства за манипулиране на банкомати не подлежи на обжалване.

28-годишният Станко Каменов, който е разследван заедно с Йордан заради участие в престъпното сдружение днес не можа да обжалва ареста, определен му от Шуменския окръжен съд, заради отсъствието на адвоката му. Апелативният съд насрочи това заседание за 26 май 2011 година, от 10,00 часа.



Още по темата: общо новини по темата: 3
26.07.2011 »
14.04.2011 »
01.02.2011 »






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Борба за влияние в Близкия Изток
Влизането на България в Шенген
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Отношенията София-Скопие
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: