Потвърдиха първоначалния арест на мъж, отглеждал марихуана

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
15:42 / 20.12.2011
932
Варненският апелативен съд потвърди първоначалния арест на Славчо Славов, чиято оранжерия за марихуана ТЗ БОП във Варна разкриха миналата седмица. Акцията на спецслужбите бе на 15 декември 2011 година в къщата, обитавана от Славов в с.Войводино.

Тогава бяха открити и иззети 296 стръка растения от рода на индийския коноп, повече от килограм полуизсушена тревна маса от същия вид и 350 грама марихуана, препарати и пособия за работата на специализираната оранжерия. Ден по-късно, Варненският окръжен съд определи първоначална мярка за неотклонение спрямо 41 годишния Славчо, обвиняем по досъдебно производство на ТЗ БОП както за притежанието на голямо количество марихуана, така и за отглеждането й.
Днес въззивната апелативна инстанция потвърди всички основания на Варненския окръжен съд, въз основа на които е определил най-тежката процесуална мярка за принуда. Събраните доказателства обосновават предположението, че именно Славов е автор на престъпленията, за които се разследва. Всяко едно от тях е не само тежко по смисъла на закона и се наказва със затвор, но е и с висока обществена опасност. Въпреки чистото съдебно минало и липсата на криминални прояви, мъжът е положил сериозни усилия, за да организира производството на забранения от закона наркотик. На тези основания и Апелативният съд стигна да извода, че ако е с по-лека мярка за неотклонение, Славчо може да се укрие или да извърши друго престъпление.

Определението на Варненския апелативен съд не подлежи на обжалване.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал
След проливния дъжд във Варна: Силно наводнени улици, движението ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).