Повече нерви, отколкото положителни емоции, донесе първият сняг над Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (1)
11:55 / 05.12.2012
2845
Повече нерви, отколкото положителни емоции, донесе първият сняг над Варна. Докато на Боровец и "Галата" се радваха на красивите зимни пейзажи, трафикът в града се запуши на много места още в ранни зори. Нерви клаксони огласяха улиците.

Традиционно, като при всеки дъжд, улици и тротоари се превърнаха в мини реки. Заради запушените и затлачени шахти, за почистването на които отговорност носи община Варна, на места в града се образуваха огромни локви.
Заради паркираните навсякъде по тротоарите автомобили пешеходците трябваше да вървят по пътното платно, рискувайки или да бъдат блъснати или пък да се доберат докъдето са тръгнали солидно опръскани с кал.

До късния следобед вчера бяха регистрирани 17 пътни произшествия в града. Около 16 ч. автомобил блъсна пресичаща жена на ул. "Отец Пайсий", близо до пресечката с бул. "Владислав".

Пътищата в областта бяха проходими при зимни условия. 18 машини се грижат за шосетата, информираха от Областно пътно управление. Читател изпрати снимка от обстановката на магистралата рано сутринта. На фотоса ясно се вижда, че на платното в посока Варна близо до Девня има мокър сняг. Според шофьорите пътното трасе било идеално до Шумен. След влизане в района на област Варна обаче положението рязко се променяло. Мокрият сняг по асфалта затруднявал движението. Дали заради него, или заради несъобразена скорост, "Сузуки" се завъртяло на магистралата близо до Девня и се ударило в мантинелата. Возилото препречило пътя на автомобилите. Шофьорът излязъл от колата и седнал до пътя. Явно че не е бил в състояние да продължи след преживяната опасност. Полицаи го прибрали в патрулка.

Катастрофа стана рано сутринта и в района на Баир баши. Там се ударили микробус "Мерцедес Принтер", който пътувал за Добрич, и джип, движещ се в посока Варна. Двамата шофьори са пострадали, но без опасност за живота.

Източник: в. Народно дело


Виж коментарите (1)

Още по темата (168):
27.03.2013 Добричко под снежна обсада
10.03.2013 Атрактивни намаления за любителите на белите спортове
27.02.2013 Снеговалеж затвори пътя Варна-Добрич
07.02.2013 "Жълт код" за Варна и областта заради силен вятър
03.02.2013 "Жълт код" за Варна и областта заради силен вятър
31.01.2013 10 машини обработват пътищата във Варненско
Още новини от Новини от Варна:
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал
След проливния дъжд във Варна: Силно наводнени улици, движението ...
Деца в нужда: Варненци организират акция за събиране на учебни по...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).