Повече от 120 акции и дарения са направили членовете на Малтийския орден в България

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
16:49 / 05.11.2010
743
Повече от 120 акции и дарения са направили членовете на Малтийския орден в България, от както в страната ни има посолство на ордена. Това заяви на пресконференция във Варна граф Камило Дзуколи посланик на Малтийския орден у нас. Малтийският орден развива активно дейността си в България от повече от пет години. През този период от време в повече от 65 града и села в страната са били направени дарения. Граф Камило Дзуколи коментира, че част от даренията са били за болници и са били под формата на линейки, лекарства и санитарни материали. Освен това са били направени редица дарения на детски домове и социални заведения. Посланика на ордена в България коментира, че това обаче не би било възможно, ако българските институции не са били толкова отзивчиви. Дзуколи добави, че правителствата от 2005 година до сега са оказвали много сериозна помощ на Малтийския орден да се реализира в България и използва възможността да им благодари. През 2006 година по време на посещението на Великия магистър на Малтийския орден в България са били подписани две спогодби за сътрудничество в хуманитарната и пощенската области. Посланика на Малтийския орден в страната ни коментира, че колкото и странно да звучи на хората, че е била подписана спогодба за пощенските услуги това всъщност е от изключително значение за двете страни, защото всъщност така се утвърждава културния обмен.

Граф Камило Дзуколи коментира, че Малтийския орден присъства активно в над 140 държави и за 1000 години история има две основни цели - защита на вярата и помощ и съдействие на всички, които са изпаднали в нужда. "Като казваме защита на вярата това не означава, че сме се затворили и отричаме всичко - напротив ние помагаме на всеки един човек независимо, каква религия изповядва. Думите ми могат да бъдат подкрепени от факта, че имаме ордени в държави, където християнството не е официална религия", заяви Дзуколи. Той посочи, като потвърждение на думите си, че при последните наводнения в Пакистан, които отнеха човешки животи , Малтийския орден е реагирал много бързо и адекватно.

Източник: Агенция "Фокус"

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Ето къде във Варна утре няма да има ток
Синоптиците казаха какво ще бъде времето по морето утре
Стартира кръводарителска кампания във Варна
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).