Повечето таксита във Варна вече возят на по-скъпата тарифа

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (2)
15:12 / 03.10.2011
1240
Увеличена е цената на такситата във Варна. Това съобщи Димчо Иванов, синдикалист на варненските таксиметрови шофьори и зам.-председател на Националната браншова федерация. Цената на такситата във Варна се увеличава на 0,79 лева за километър.

Повечето варненски таксиметрови компании от няколко дни возят клиенти на новата тарифа. Някои от таксиметровите коли все още не са променили цените си. Нощната тарифа за пробег километър става 0,89 лева. Смяната на тарифата се е наложила, поради поскъпването на горивата, метана и газта, посочи Димчо Иванов. По неговите думи от това все още не е реалната себестойност на услугата, но дава възможност на водачите на таксита да оцеляват. Според Иванов, реалната себестойност за километър пробег е един лев за километър. Той обясни, че цената на услугата през летните месеци е била толкова занижена, че за туристите отседнали в курортите край Варна е било по-изгодно да използват таксиметров превоз, отколкото услугите на градския транспорт.

Източник: Радио "Фокус"

Виж коментарите (2)
Още новини от Новини от Варна:
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал
След проливния дъжд във Варна: Силно наводнени улици, движението ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).