Повишават броя и качеството на социалните услуги във Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
14:49 / 05.02.2013
733
9,5 млн. лева е бюджетът за социални дейности за тази година във Варна, стана ясно на заседание на ресорната комисия към местния парламент. Сумата е увеличена с 500 000 лева в сравнение с 2012 година. През тази година ще бъдат завишени критериите за отпускане на социални помощи. За сметка на това общината ще повиши броя и качеството на социалните услуги, предаде Дарик.

Хранителен комплекс от 600 кв. м в двора на АГ болница да бъде преустроен за нуждите на домашния социален патронаж, както и да бъде използван от персонала на болницата и студенти, решиха още съветниците. Предложението ще бъде изпратено за одобрение на съответните общински комисии. За преустройство и ремонт на неизползваемия до момента имот са нужни 12 000 лева. Ако има възможност, пари за целта ще бъдат отпуснати евентуално при актуализацията на бюджета.

По същия начин ще се търси финансиране и за разкриване на седмичен център на деца с увреждания към СУПЦ "Д-р Анастасия Железкова". За него ще бъдат необходими 30 000 лева. За да се изгради приют към социалната институция, общината ще участва с 50 000 лева.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал
След проливния дъжд във Варна: Силно наводнени улици, движението ...
Деца в нужда: Варненци организират акция за събиране на учебни по...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).