Пожарникари в "Аспарухово" с демонстрационно занятие

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
11:54 / 12.09.2011
991
Демонстрационно занятие по пожарна безопасност и спасяване ще се проведе в район Аспарухово на 13.09.2011 г. както следва: От 09:30 ч. в двора на ЦДГ №12 "Пинокио" - район Аспарухово; От 11:00 ч. в сградата на Район Аспарухово, Община Варна.

Учебната демонстрация е по плана на ІІ РСПБЗН, седмицата на Пожарната безопасност и годишния план на общинските институции. Участие ще вземат 180 деца от ЦДГ № 12, служители от районната администрация и пожарникари, ръководени от Гл. инсп. Димитър Янев.

Целта на занятието-демонстрация е да се провери взаимодействието между отделните служби и институции, както и действията на персонала на детската градина и служителите на администрацията. В учебната тренировка ще участват огнеборци и противопожарни автомобили, като ще бъде демонстрирано гасене на пожар с пожарогасители, водна струя, както и спасяване на човек в горяща сграда.

Децата от ЦДГ "Пинокио" ще поздравят пожарникарите с предстоящия им празник с хепънинг в двора на градината, като ще рецитират стихотворения, отгатват гатанки, пеят песни, танцуват, като демонстрират заучените противопожарни правила и ще завършат с две състезателни игри "Тревога-пожар" и "Най-бързият пожарникар".
На занятията ще присъстват специалисти от Община Варна, Дирекция "Образование", РИО - Варна, кмета на Район Аспарухово Богдан Караденчев, както и директори на детски градини от района.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал
След проливния дъжд във Варна: Силно наводнени улици, движението ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).