Пращат багери за незаконни бетонови площадки на Златни пясъци

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
13:22 / 08.04.2011
715
Пет незаконни бетонови площадки са установени на плажната ивица в курорта Златни пясъци. За премахването им има издадена заповед през март тази година, става ясно от съобщения на Дирекция за национален строителен контрол/ДНСК/.

Бетоновите площадки в най-големия курорт по северното Черноморие функционират без нужните разрешителни. Заповед за премахването им има още от май 2008 г., издадена е от заместник-началника на ДНСК, припомнят от строителната инспекция.

До началото на туристическия сезон незаконните площадки ще бъдат премахнати. Това заяви Галин Баев, началник на Регионална дирекция за национален строителен контрол /РДНСК/ за Североизточен район. Той уточни, че в момента тече процедура по избор на изпълнител за премахването.

През март покана за доброволно премахване е отправена към собствениците на незаконна жилищна сграда с гараж и склад в местност "Ментешето" край Владиславово. Заповед за събаряне има издадена и за лятна кухня и стопанска постройка на ул."Гларус" 25 в кв. Виница.

Общо 138 градежа във Варна и региона попадат в Публичния регистър на влезлите в сила заповеди за премахване на незаконни строежи. Нарочени за събаряне са жилищни сгради, гаражи, огради и няколко масивни тоалетни. Част от незаконните строежи са на етап покана за доброволно изпълнение, други са в процедура по избор на изпълнител на премахването, а трети са вече премахнати.

Според регистъра, от 2008 г. датира заповед за събаряне на две каменни сгради, басейн и барбекю в с.Добри дол, община Аврен. Пред събаряне са триетажна жилищна сграда с гараж във Варна, двуетажна монолитна сграда в местност "Долна трака" и масивна двуетажна жилищна сграда в авренското с.Близнаци. Багери ще бъдат пратени и за масивен тоалет и душове на централния варненски плаж и заведение за хранене с открити тераси на централния плаж в Бяла.

Източник: Дарик


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал
След проливния дъжд във Варна: Силно наводнени улици, движението ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).