Правосъдният министър: Договорът за Съдебната палата във Варна докарва министерството до фалит

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
10:12 / 22.10.2009
1253
Проверките на новите управляващи за оставането им наследство не подмина и Министерството на правосъдието. Така доскорошният прокурор, сега министър - Маргарита Попова, е предала на държавното обвинение договори, сключени от бившия правосъден министър Миглена Тачева, която сега е съдия.

Според Попова министерството е пред фалит заради строежа на две съдебни палати - в София и във Варна. По думите на правосъдния министър 350 милиона лева са задълженията, които е оставил старият екип на министерството. Само договорите за строителство на съдебните палати в столицата и Варна възлизат на над 300 милиона лева.

Маргарита Попова обясни, че към тази сума има анекси за още 30 милиона лева. Бившият министър Тачева е подписала договор за строителството на палата в София за 184 милиона, а тази в Морската столица излиза 164 милиона, колкото струва строежът на 30-хиляден стадион.

Бившият прокурор и сегашен министър определи сумите като, "втрещяващи" и уточни, че проектите няма как да бъдат изпълнени заради липса на средства. За пример Попова посочи, че годишният бюджет на правосъдното министерство е 170 милиона.

Тя беше категорична, че договорите на съдийката и бивш министър Миглена Тачева отиват в прокуратурата. При проверката са били установени и нередности при доставката на хранителни продукти за затворите.

Като пример беше посочено, че частна фирма доставя бутилка олио на цена от 3,20 лв., при цена от 2,40 лв. в магазините. Годишната сума, отделяна по това перо, е около 9 милиона лева.

Пред електронното издание Mediapool Миглена Тачева заяви: "нещата се коментират профански" и настоя прокуратурата да провери контрактите и отхвърли твърденията, че е довела министерството до фалит.

Източник: Pro.bg


Виж коментарите (0)

Още по темата (2):
29.09.2009 Пари за новата Съдебна палата във Варна няма, твърди депутат
26.05.2009 Миглена Тачева и Симеон Сакскобургготски направиха първа копка на новата Съдебна палата
Още новини от Новини от Варна:
Нападения над хора и други животни: Тормоз и страх заради глутниц...
Какво ще бъде времето във Варна днес
БСП - Обединена левица регистрира листата си за вота във Варна
Варна отпразнува тържествено 116-та годишнина от обявяването на Н...
Йордан Цонев повежда листата на "ДПС-Ново начало" във Варна
Ядосани туристи пред "Аладжа манастир" заради "вход свободен"


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).