Правят 342 км нови пътища във Варненско

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
15:35 / 05.10.2011
733
Утре започва преговорният процес с ЕК за финансиране на пътищата от кохезионния и регионалния фонд, обяви новият строителен министър Лиляна Павлова. В картата на разширената трансевропейска транспортна мрежа (TEN-T), която на техническо ниво вече е утвърдена и приключена от страна на ЕК, влизат няколко допълнително включени отсечки, които са особено важни за региона.

Скоростният път Варна - Каварна - Дуранкулак е с дължина 110 км. Изграждането на участъка Ябланица - Белокопитово, Шуменско (127 км), ще даде завършен вид на магистрала "Хемус", която се строи повече от 30 г. Скоростният път Русе - Шумен (105 км) осигурява връзката Варна - Дунав мост. Общо трите отсечки имат дължина 342 км.

Нашата основна цел е да докажем и да обосновем възможно най-голям размер средства по линия на кохезионния фонд, от една страна, разбира се, допълнен по линия на Европейския фонд за регионално развитие, от друга страна, за да можем да получим финансиране в максимална степен. Идеята е необходимият ресурс от 4 милиарда да бъде съфинансиран в основната си част от тези два фонда на ЕС, коментира Лиляна Павлова. По нейните думи окончателното одобрение го очакваме догодина.

Източник: в. Черно море


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал
След проливния дъжд във Варна: Силно наводнени улици, движението ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).