Правят Дисни детска болница във Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
11:17 / 04.08.2013
1087
С готов проект за първата Дисни детска болница се похвали екипът на Университетската болница "Св. Марина" във Варна пред министрите на образованието и на здравеопазването - проф. Анелия Клисарова и д-р Таня Андреева, пише в. "Аз Буки". Този тип болници са познати в Европа, но не и на Балканите. Сред декори и герои от Дисниленд ще се лекуват малчугани от цялата страна.

Вече се събират средствата за реализирането проекта, което ще започне още през 2014 г, обясни изпълнителният директор на лечебното заведение проф. д-р Жанета Георгиева, цитирана от изданието.

Припомняме, че миналата седмица проф. Клисарова и д-р Андреева откриха в "Св. Марина" реновираната многопрофилна специализирана детска клиника с отделение за интензивно лечение, неврология и неонатология. 

Клиниката има 76 легла, от които 10 - интензивни. Специализирана е в диагностика и лечение на хронични и обострени заболявания от всички области на детската патология и често е най-голямата надежда на десетки български семейства.

Над 700 000 лв. са вложени в модернизирането на клиниката, като донори са Министерството на здравеопазванието, самата болница "Св. Марина" и спонсори.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал
След проливния дъжд във Варна: Силно наводнени улици, движението ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).