Правят аутопсия на кучетата, намерени край приюта в Каменар

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
18:11 / 26.04.2011
1406
Аутопсия ще бъде направена на кучетата, намерени край приюта в с. Каменар. Това заяви кметът Кирил Йорданов по повод информацията за намерени трупове на животни край кучкарника. Още на 17 декември миналата година са били открити умъртвени четириноги. Техните тела са съхранени, ще им бъде направена аутопсия, за да стане ясно, че убийтвата не са извършени в приюта, изтъкна градоначалникът.

Той припомни, че в момента в приюта има 60 места, които са съобразени с изискванията на ветеринарната служба. Кучетата живеят в самостоятелни клетки с размери 6 на 8 метра, отопляват се с климатици, хранят се и се гледат съгласно нормите, категоричен е градоначалникът.

Кирил Йорданов допълни, че в момента се работи за изграждането на ново хале за още 180 животни. Проектите са готови, издадено е строително разрешение, следва единнствено избор на изпълнител. За тази цел в общинския бюджет са заделени 250 000 лв., каза кметът и допълни, че строителството е закъсняло заради спор за земята на халето между общината и областната администрация.

Източник: Дарик


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал
След проливния дъжд във Варна: Силно наводнени улици, движението ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).