Правят мемориал във Варна с пръст от бележити места в чужбина, свързани с България

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
15:15 / 02.11.2010
949
Мемориал на българската история, свързана с чужбина, ще има във Варна. В него ще бъдат положени урни с пръст от места, свързани с многовековната българска история, като например - гробът на кан Кубрат в Малая Перещепина, област Полтава, Украйна, гробът на кан Аспарух, гробът на цар Самуил, гробът на св. Кирил и пр., разкриха днес на пресконференция от Асоциацията на българите по света /АБС/.

Мемориалът ще се намира в двора на неправителствената организация във Варна. До момента има пръст от гроба на кан Кубрат. Българи, които ще пристигнат в морския град за третата сесия на Световния парламент на българите, ще донесат и други урни от чужбина, посочи главният секретар на асоциацията Максим Страхилов.

На 1 ноември неправителствената организация отпразнува 2-рия си рожден ден. Заради това днес главният секретар на асоциацията и главният секретар на Световния парламент Иван Момчев дадоха пресконференция, на която отчетоха десетките дейности, които АБС е организирала през двете години. В края на този месец в зала Пленарна на община Варна ще се проведе третата сесия на Световния парламент на българите, на която ще пристигнат над 200 делегати от всички страни по света, където има български общности.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Синоптиците казаха какво ще бъде времето по морето утре
Стартира кръводарителска кампания във Варна
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).