Празнични седмици на местното образование започват във Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
13:57 / 22.10.2010
960
От 25 октомври във Варна започват празнични седмици на варненското образование. Инициативата е вече с десет годишна история, но през тази година има ново измерение. Събитието е част от десетото юбилейно издание на Националната конференция с международно участие "Хуманизъм и прагматизъм в образованието на ХХІ век" в рамките на което ще се проведе и националния дебат "Българското училище през ХХІ век". На започващата двуседмична панорама ще бъдат представени варненски училищни практики, които българското училище се съизмерва. Ще бъдат представени идеи и практики и за включващото образование. Ще бъдат презентирани практическите постижения в специализираната логопедична и в оздравителната детска градина във Варна.

В програмата на варненското образование ще се представят обсерваторията и общинския детски комплекс. По време на пресконференцията Коста Базитов, директор дирекция "Образование" в общината заяви, че погледът на общината не е обърнат само към общинските училище, но и към частните. Сред основните въпроси, които ще се обсъждат в рамките на конференцията, са създаването на независима държавна агенция за оценяване и акредитация на училища, въпросът за преминаване на училищата към общинско финансиране. Ще бъдат дебатирани и стандартите, заложени в закона за образование, касаещи обучението на 5 и 6 - годишните деца. Сред кръга от проблеми, които ще се дискутират, е въпросът за оптимизация на образованието и оценяването не само на знания, но и на дейности. Инициативата ще бъда съпътствана и от културни и спортни прояви.

Източник: Агенция "Фокус"


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Стартира кръводарителска кампания във Варна
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).