"Празник на музиката" ще зарадва жителите и гостите на Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
12:34 / 20.06.2024
1201
Международната проява "Празник на музиката“ се провежда на три сцени на 21 юни. Събитието се организира със съдействието на Община Варна от "Алианс франсез Варна“, Френски институт - България и Държавна опера – Варна.

Празникът на музиката се провежда в над 120 страни от цял свят. Събитието е отворено за всички изпълнители, както за професионални, така и за любители.

Гостите и жителите на Варна ще могат да се насладят на разнообразните по жанр музикални изпълнения.

На сцена "Раковина“ в Морската градина, от 18:30 ч. до 22:00 ч., ще звучат музикални изпълнения на млади таланти от ІV ЕГ "Жолио Кюри“, Средното училище за хуманитарни науки и изкуства "Константин Преславски“, гимназия "Йоан Екзарх“, както и Националното училище по изкуствата "Добри Христов“. Ще се включат още студенти от Висшето военноморско училище "Никола Вапцаров“ и Икономическия университет. Сред участниците е и частното училище "Малкият принц“.

На сцена "Опера“, разположена на площад "Независимост“, от 17:00 ч. до 18:00 ч. арии и песни от известни музикални произведения ще представят солистите Жана Костова, Силвия Ангелова, Пламен Райков, Гео Чобанов и Илина Михайлова.

На сцена "Varna Street Food Park“, на трета буна на Крайбрежната алея, от 15:00 ч. до 22:00 ч. ще прозвучат изпълненията на учениците от Международния френски лицей "Шарл Перо“, децата от детска къща към читалище "Просвета 1927“, музикални групи от Демократично училище, Прогресивно училище и други.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
ГДБОП разби печатница за фалшиви банкноти край Провадия, има задъ...
Ексклузивно във Varna24.bg: Детска свада на плажа, отведе трима в...
Проблем: Ръст на случаите на морбили във Варна
За поредна година: Хиляди българи посрещнаха Джулай морнинг
Дълго чаканото разхлаждане идва през новата седмица
Само 22% от офис площите са разположени в центъра на Варна – вижт...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).