Празнуват Лазаровден по автентичен обичай в село Климентово

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
09:12 / 26.03.2010
890
Автентичният лазарски обичай на село Климентово ще покаже на 27 март /събота/ от 11,00 ч. местната фолклорна група „Тракийски бисери" с ръководител певицата Добра Савова. Читалищната сцена в Климентово събира таланти от инициативата на клуб „Приятели на Европа"- „Живея в Европа, творя в България". Изявата е пета по ред в годишната програма на неправителствената организация.

Участие ще вземат млади дарования от секциите в ЦДГ „Слънчо", ПМГ „Акад. М. Попов" и СОУ „Гео Милев" с фолклорно надиграване, песни и инструменталните изпълнения. В Климентово ще дойдат и 12 студенти от Франция, Германия, Испания, Полша и Латвия, обучаващи се по програма „Еразмус" в Икономическия университет и членове на „Приятели на Европа". Сред гостите ще са кметът на Климентово- Киро Михов, кметът на Аксаково- Атанас Стоилов, и почетният консул на Чехия Зденка Боевова.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Ето къде във Варна няма да има ток днес
Ето къде във Варна утре няма да има ток
Синоптиците казаха какво ще бъде времето по морето утре
Стартира кръводарителска кампания във Варна
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).